1 min. čitanja

SLOVENCI U PANICI - boje se prometnih gužvi zbog hrvatskog turizma pa prvi put u povijesti traže ovo!

SLOVENCI U PANICI - boje se prometnih gužvi zbog hrvatskog turizma pa prvi put u povijesti traže ovo!
Foto: Pexels

Slovenska državna tvrtka za upravljanje autocestama DARS danas je uputila neobičan javni poziv slovenskom Ministarstvu javne uprave u kojem traži da zaposleni u javnoj upravi tijekom svibnja što više rade od kuće.

Razlog? Tvrde da će se na taj način smanjiti prometne gužve na ljubljanskoj obilaznici. Slovenski mediji tvrde kako je ovakav poziv DARS jednom ministarstvu uputio prvi put u svojoj povijesti, prenosi Jutarnji list.

Naime u DARS-u tvrde kako će u svibnju, odmah nakon praznika rada, na ljubljanskoj obilaznici doći do velikih prometnih gužvi zbog vjerskih blagdana, slobodnih dana i godišnjih odmora u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji, Nizozemskoj i Hrvatskoj.

„Zbog toga očekujemo povećani promet iz inozemstva koji će se spojiti s onim lokalnim na ljubljanskoj obilaznici te će putovanje na posao i kući trajati puno duže”, tvrde u DARS-u.

Drugim riječima, u DARS-u smatraju kako će prema Hrvatskoj sljedećeg mjeseca iz zapadne Europe prema Hrvatskoj krenuti veliki broj turista koji će im "začepiti" prometnice pa su pribjegli radikalnom rješenju da zaposleni u javnoj upravi što više sljedeći mjesec rade kod kuće jer će se na taj način „ostvariti veća protočnost prometa”.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.