1 min. čitanja

SKANDAL U LORI Izvanredan pregled otkrio da je mornarički časnik pozitivan na kokain

SKANDAL U LORI Izvanredan pregled otkrio da je mornarički časnik pozitivan na kokain
Foto: MORH / Ilustracija

Tijekom izvanrednog nadzora u ponedjeljak u splitskoj Ratnoj luci Lora, časnik, satnik Hrvatske vojske bio je pozitivan na kokain, javlja Dnevnik Nove TV. Riječ je o pripadniku elitne postrojbe Zapovjedništva specijalnih snaga, kod koje je ranije utvrđena prisutnost kokaina.

Neslužbeno se doznaje da su testirani i neki njegovi članovi obitelji, na dužnosti su u Hrvatskoj ratnoj mornarici. Inače, ovo je samo u studenome četvrti takav slučaj – već su podnesene tri stegovne prijave, kriminalistička istraga u ovom slučaju još traje.

– Časniku prijeti stegovni postupak, ali i izbacivanje iz sustava – kazala je Pezo Moskaljov javljajući se za Dnevnik Nove TV ispred Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Nije stigao odgovor na cijelu seriju pitanja, pa i odakle uopće toliko droge u Hrvatskoj vojsci, što su sve do sada službe (VSOA) utvrdile, je li bilo propusta i čijih, i što je uopće napravljeno da se problem spriječi”, istaknula je Pezo Moskaljov te podsjetila da je šira istraga pokrenuta u srpnju.

– Može se pretpostaviti da je načelnik Stožera o posljednjem slučaju izvijestio i predsjednika Republike, koji je tek nedavno otvoreno priznao da je bilo raspačavanja droge unutar vojnih redova. Do tada je tvrdio da je riječ o izoliranim slučajevima, a da Hrvatska nema narkomansku vojsku. Štoviše, tada su odbacili mogućnost da se testira i cijela problematična postrojba. Ali o problemima vojni vrh ne govori. Uostalom, svjedočimo već tjednima o svađi na relaciji ministar obrane – predsjednik, a ozbiljne teme ostaju po strani. Što bi se reklo u narodu – selo gori, a baba se češlja – zaključila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

U ponedjeljak je testirano tridesetak vojnika u Hrvatskoj, među njima jedna trećina bili su specijalci. Dodajmo ovome i da je početkom mjeseca u pretresu obiteljske kuće u Dalmaciji civilna policija pronašla nešto više od pet kilograma marihuane i opet kod djelatne vojne osoba.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.