1 min. čitanja

Šibenik dobio 450 tisuća kuna za sanaciju pomorskog dobra – Evo u što ide novac

Šibenik dobio 450 tisuća kuna za sanaciju pomorskog dobra – Evo u što ide novac
Photo: TZ Šibenik

ŠIBENIK – Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik potpisali su Sporazum o zajedničkom financiranju pomorskog dobra za 2022. godinu vrijedan 450.000,00 kuna.

Tim novcem sanirat će se oštećena betonska mula na Jadriji, plaža u Zablaću, betonska riva u Žaboriću te šetnice na otocima Zlarinu, Žirju i Kapriju.

Županija će s ukupnim iznosom nešto većim od 3 milijuna kuna sufinancirati obnovu pomorskog dobra i u u Gradu Vodicama, Gradu Skradinu, te Općinama Bilice, Pirovac, Tisno, Tribunj, Murter-Kornati, Rogoznica i Primošten.

Što se tiče plaže u zablaću, Grad Šibenik je, inače, raspisao Poziv na dostavu ponuda za radove na sanaciji plaže u Zablaću, a procijenjena vrijednost nabave je 395.949,38 kuna bez PDV-a.

Ponuditelj je obvezan dostaviti ponudu za radove u svrhu sanacije plaže na pomorskom dobru koji se sastoje od: izrade betonskog obalnog zida-plombe koja služi kao zaštita od podlokavanja obale djelovanjem mora, sanacije postojećih i izrade novih betonskih stepenica te postavljanja rukohvata, površinske obrade zaobalne površine, postavljanja drvenih klupa te  iscrtavanja dječjih igara na zaobalnoj površini (mlin, školica).

Radovi sanacije pomorskog dobra provode se u sklopu projekta „Saniranje pomorskog dobra u Zablaću“, financirani sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske, odnosno Ministarstva mora, prometa i infrastrukture  te proračunskim sredstvima Grada Šibenika.

Početak izvođenja radova je najkasnije u roku od 10 dana od dana obostranog potpisa ugovora, a rok za izvođenje radova je 45 dana.

Rok za dostavu ponude je 13. travnja 2022. godine u 12:00 sati.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.