2 min. čitanja

Ruska jahta u Trogiru dobila ukrajinsku zastavu!

Ruska jahta u Trogiru dobila ukrajinsku zastavu!
Foto: Screenshot/YouTube

Jahta Royal Romance koja se nalazi u Trogiru prešla je pod ukrajinsku zastavu što je bitan korak prema njezinoj prodaji na aukciji.

Jahta Royal Romance koja je zaplijenjena u Hrvatskoj 2022. godine prešla je pod ukrajinsku zastavu.

To je prekjučer objavila ARMA - ukrajinska agencija koja upravlja imovinom koja potječe od koruptivnih ili kriminalnih aktivnosti. U njihovom priopćenju navodi se kako je to ujedno i prvi primjer prelaska zaplijenjene imovine u inozemstvu pod ukrajinsko vlasništvo.

Razlog za zapljenu ove 92-metarske jahte su ukrajinske sankcije protiv njezinog ruskog vlasnika Viktora Medvedčuka koji je jahtu početkom 2021. prodao tvrtki Lanelia Holdings koja nije pod sankcijama.

ARMA je u međuvremenu na natječaju izabrala nizozemsku aukcijsku kuću Troostwijk Auctions koja je trebala prodati jahtu prenosi Forbes, no ona se povukla iz tog procesa nakon što joj se obratilo odvjetničko društvo koje zastupa Lanelia Holdings. Ukrajinci su nakon toga odlučili posao aukcije prepustiti američkoj aukcijskoj kući Bouthouse Auctions koja je bila drugoplasirana na natječaju. Hoće li ona prihvatiti posao koji teoretski može rezultirati kaznenim progonom i odgovornosti za štetu tek treba vidjeti.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Zaplijenjena jahta Putinovog frenda čeka u Trogiru
Dvjesto milijuna dolara vrijedna jahta u vlasništvu ukrajinskog oligarha Viktora Medvedčuka bit će prodana na dražbi, ali proces nije jednostavan. Do kada će biti usidrena u Trogiru? Jahta Royal Romance (Kraljevska romansa), dvjesto milijuna dolara vrijedna jahta u vlasništvu ukrajinskog oligarha Viktora Medvedčuka, zaplijenjena je u Hrvatskoj početkom
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.