2 min. čitanja

Ronioci iz mora u Zadru izvukli pun kontejner vrša, romobila, motora, komada broda...

Ronioci iz mora u Zadru izvukli pun kontejner vrša, romobila, motora, komada broda...

ZADAR - Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Ronilački klub "Sveti Roko" Bibinje i ove je godine na, oko i ispod zadarskog gradskog mosta organizirala ekološku akciju čišćenja podmorja, predstavljanje udruga tehničke kulture i izložbu podvodnih fotografija.

U događaju s bogatim programom sudjelovali se Astronomska udruga Zadar, Aeroklub Zadar, CB Radioklub „Donat", Radioklub Zadar, Gradsko društvo Crvenog križa Zadar, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju, Čistoća d.o.o. Zadar i po prvi puta, udruga za istraživanje i zaštitu maritimne baštine Kanata. Njezini su članovi sa svojim gajetama ušli u Jazine kako bi pomogli očistiti otpad iz podmorja, piše 057.info.

- Smeća je ponovno skupilo dosta, bilo je tu puno odbačenih predmeta poput limenki, komada broda, romobila, motora, mreža, cerada...Napunili smo cijeli jedan veliki kontejner Čistoće, rekla nam je tajnica ZTK Zadarske županije Marija Živković.

Zajednica je svake godine akciju priređivala u rujnu, a prošlog proljeća krenuli su i s akcijom na Punti Bajlo, gdje smo akciju održali prigodno na Dan planeta Zemlje i u sklopu Županijskih dana.

- Naši ronilački klubovi, istaknula bih prije svih RK Sveti Roko iz Bibinja i KPA Donat, svake godine provode brojne akcije. Nažalost, prema našim iskustvima nije toliki problem stranaca u sezoni, koliko naših domaćih ljudi i brodara koji bacaju smeće iz broda u more. Želimo građani osvijestiti na ovaj problem i pozvati ih da brinu o našim lukama - istaknula je Živković.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.