1 min. čitanja

Ronioci, đaci i mještani tijekom vikenda očistili podmorje i obalu u mjestu Ugljan

Ronioci, đaci i mještani tijekom vikenda očistili podmorje i obalu u mjestu Ugljan
Foto: DPS Zagreb/Facebook

Poštovanje prema okolišu gradi se od malih nogu. Da ekološka svijest polako, ali sigurno postaje sastavni dio novih generacija svjedoči i akcija koja je tijekom vikenda održana u mjestu Ugljan.

Zajedničkom akcijom DPS-a Zagreb, Osnovne škole Valentina Klarina – Područne škole Ugljan, Diving Centra Ugljan i mještana protekli vikend održana je dvodnevna ekološka akcija, tijekom koje je održana ekološka interaktivna radionica na plaži Mostir u kojoj su sudjelovali učenici PŠ Ugljan, a vodili su je članovi DPS Zagreb.

Foto: DPS Zagreb/Facebook
Foto: DPS Zagreb/Facebook

Govorilo se o štetnosti otpada i važnosti zaštite prirode i zraka. U radionicama je sudjelovalo 19 učenika i članovi DPS Zagreb, koji su prikupili 60 vreća otpada. Čistilo se i podmorje u Lučinom Selu i u Batalaži, tijekom čega je prikupljeno oko 3000 litara raznog smeća. U Lučinom selu izronilo se u većini staklo, ali bilo je i konopa te u manjoj mjeri plastika, dok se u uvali Batalaža uz pokoju gumu i bocu, većinom ronio otpad na većoj dubini koji ostaje nakon sidrenja jedrilica, prenosi portal Naši škoji.

U Turističkoj zajednici mjesta Ugljan ističu da je ovo bila već četvrta akcija koja je odrađena u suradnji s članovima Društva za podvodne sportove Zagreb. U akciji je sudjelovalo 16 ronilaca, a svake godine se čisti podmorje u drugoj uvali mjesta Ugljan.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.