3 min. čitanja

FOTO Ronilačka atrakcija na Crofish sajmu

FOTO Ronilačka atrakcija na Crofish sajmu
Foto: Marjan Luka Prpić i Plava promocija d.o.o.

POREČ - Na 14. međunarodnom sajmu ribarstva, akvakulture, sportskog ribolova i sportova na vodi Crofish  koji se je održavao u Gradu Poreču od 25. do 27. studenog, prisustvovalo je više od 90 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Španjolske. Osim brojnih radionica, natjecanja i stručnih događanja uz bogat program sportova na vodi bila su omogućena i besplatna probna ronjenja u sklopu Pogleda u plavo.

Crofish sajam značajna je sajamska manifestacija u Istarskoj županiji koja se provodi u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije te je jedini događaj s navedenom tematikom u Republici Hrvatskoj, a u suradnji s Plavom promocijom na sajmu je bio montiran 10 metarski bazen gdje su posjetitelji uživali u čarima i ljepotama ronjenja.

- Cilj ovakvog sajma je valorizacija cjelokupnog pomorstva i ribarstva, jačanje ribarskog identiteta te obrazovanje mladih naraštaja s mogučnošću daljnjeg usavršavanja, a ujedno smo imali i veliki broj popratnih događaja vezanih za ribarstvo te edukativne, stručne, natjecateljske sadržaje i gastro cooking show. Također, zainteresirani posjetitelji i ljubitelji mora i podmorja imali su  mogućnost u sklopu ronilačko-edukativnog projekta Pogled u plavo okušati se u ronjenju i uživati u svim čarima i ljepotama koje ronjenje pruža. Novitet ovog Crofish sajma je spajanje kontinentalne i priobalne Hrvatske u gastro smislu te je s nama bio i PP Orahovica koji su nudili posjetiteljima  sajma kontinentalne specijalitete. Želim istaknuti i bogat program sportova na vodi koji je uključivao i jedrenje klase optimist do 14 godina, Crofish Optimist te natjecanje Kup Crofish. Izuzetno smo zadovoljni s odazivom posjetitelja ove godine, a vjerujem da ćemo i u budućnosti dodatno obogatiti ovaj sajam s još većim brojim izlagača - istaknuo je Robert Momić, direktor sajma Crofish.

Brojni posjetitelji sajma uživali su u čarima ronjenja pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima bazena te uz stručni nadzor instruktora ronjenja koja su bila omogućena sva tri dana trajanja sajma, a u ronjenju su posebno uživala djeca koja su imala priliku u sigurnim uvjetima bazena okušati se u ronjenju.

Pogled u plavo prvi je korak gdje se posjetitelji mogu upoznati s ronilačkom opremom, a nakon osnovne edukacije o ronilačkoj opremi, tehnikama i vještinama ronjenja, zaronom u bazen ujedno uživati u razgledavanju podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja je bila postavljenja unutar bazena, prikazuje ljepote hrvatskog podmorja i pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Pogled u plavo provodi se s ciljem promocije Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ponuda u ronjenju, ljepota hrvatskog podmorja, ronilačkih aktivnosti  i općenito ronjenja kao važne aktivnosti u smjeru očuvanja morskog okoliša.

Medijski pokrovitelji projekta je Morski HR.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.