1 min. čitanja

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Kozice na dalmatinski

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Kozice na dalmatinski
Foto: Katija Guljelmović

Ako bi mogla birati što mi je draže, škampi ili kozice, jednostavno se ne bi mogla odlučiti.

Ono što im je također zajedničko – je dobra dalmatinska ričeta s čašom Pošipa! Ljepota dalmatinske kuhinje leži upravo u jednostavnosti.

Bilo da ih Pošipom zalijete ili ih začinite, nećete pogriješiti !

Potrebno vam je:

1 kg kozica

1 luk

1 dcl maslinovog ulja

1 čaša bijelog vina

Ožičica konzerve

Česan

Petrusin

2 ožice krušnih mrvica

Sol i papar

Foto: Katija Guljelmović

Priprema:

U široku posudu ulijte maslinovo ulje, na kojem blago zapržite sitno sjeckani luk.

Dodate konzervu i nakon minute, stavite očišćene kozice i lagano ih okrećete dok se činu.

Zalijete vinom, posolite i poparite.

Pospite sitno rezanim česnom i petrusinom i krušnim mrvicama.

Lagano protresite posudu i kuhajte 15 minuta.

Ako vam je šug gust, razblažite ga s ribljim temeljcem ili vodom.

U slast !

Katija Guljelmović

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.