1 min. čitanja

Raste netrpeljivost Britanaca prema migrantima: “Ne dovodite nam više takve”

Raste netrpeljivost Britanaca prema migrantima: “Ne dovodite nam više takve”
Foto: Screenshot/Youtube/The Guardian

Nikad više ilegalnih migranata nije pokušalo doći do Velike Britanije preko kanala La Manche nego ove godine. Priča je kulminirala prošli tjedan nakon što se usred kanala utopilo 27 migranata, koji su se gumenim čamcem pokušali domoći britanske obale. Među poginulima su djeca i jedna trudnica.

Južna obala Engleske nikad nije bila više na udaru ilegalnih migranata nego ove godine – broj im je gotovo utrostručen, osobito u posljednjih mjesec dana. Dio stanovnika obalnog grada Hastingsa, na jugu Engleske, prošli je tjedan pokušavao spriječiti posadu spasilačkog čamca da isplove u kanal i spase skupinu migranata koji su gumenjakom pristizali na obalu Engleske.

Ima doduše i onih koji su se okupili u volonterski spasilački tim pod nazivom Hastings Supports Refugees pa na obali dočekuju iscrpljene migrante kojima nude topli obrok, piće i suhu odjeću, piše The Guardian.

Dva potpuno različita pristupa stanovnika Hastingsa, grada od 100 tisuća stanovnika, samo pokazuje rastuću polarizaciju među Britancima kada su u pitanju migranti. Hastings je prvi na udaru ilegalnih migranata koji se gotovo svakodnevno iskrcavaju na obližnje pješčane plaže.

Koliko je netrpeljivost prema migrantima uzela maha pokazuje i snimka koju je objavio The Guardian, a na kojoj se čuje muškarac kako viče spasilačkoj službi da “im takve više ne dovode u grad”. Dio njih pokušao je čak spriječiti porinuće spasilačkog čamca u more, incident je prijavljen policiji, a spasioci su na koncu uspjeli otići po unesrećene ljude.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Francuska poziva na sporazum s Velikom Britanijom radi rješavanja krize s migrantima
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.