1 min. čitanja

VIDEO Jedriličari upali u nevolju, spasio ih kruzer

VIDEO Jedriličari upali u nevolju, spasio ih kruzer
Foto: Screenshot/Youtube

Neobična akcija spašavanja dogodila se prošli tjedan usred Meksičkog zaljeva. Brod kompanije Carnival Cruise Line bio je na svojoj ruti između Meksika i Teksasa kada je primio poziv u pomoć s jedrilice čija se posada našla u problemima.

Kruzer CARNIVAL BREEZE zaprimio je poziv u pomoć  4. studenog oko 1 sat iza ponoći. Kapetan jedrilice zatražio je hitnu pomoć zbog ozljede leđa koju je zadobio tijekom plovidbe. Osim njega na jedrilici su se nalazile još dvije osobe i dva psa, prenosi Fleetmon.

Nakon što je kruzer locirao jedrilicu, uvježbani članovi posade spustili su jedan od čamaca za spašavanje i otišli po ugrožene jedriličare, koji su prebačeni potom na kruzer gdje je ozlijeđenom kapetanu jedrilice pružena hitna medicinska pomoć.

Ono što je zanimljivo jest da napuštena jedrilica i dalje pluta Meksičkim zaljevom pa Američka obalna straža poziva sve pomorce na oprez.

Inače, ovo je bila druga operacija spašavanja u posljednjih godinu dana, a koju je izveo jedan od kruzera kompanije Carnival Cruise Line. U studenom prošle godine brod Carnival Ecstasy zaprimio je poziv u pomoć prilikom isplovljavanja s Bahama. Opet je u pitanju bila ozlijeda člana posade jedne motorne jahte.

Kapetan i posada kruzera Carnival Ecstasy za to su dobili su posebno priznanje koje im je uručeno na tradicionalnom godišnjem okupljanju u Capitol Hillu.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.