1 min. čitanja

VIDEO Kontejnerski brod se nasukao na obalu Japanskog mora – Posadu spašavali helikopterima

VIDEO Kontejnerski brod se nasukao na obalu Japanskog mora – Posadu spašavali helikopterima
Foto: Screenshot/Youtube

Panamski kontejnerski brod RISE SHINE jučer ujutro nasukao se na samu obalu Japanskog mora, a zbog uzburkanog mora posada je evakuirana helikopterima.

Nesreća se dogodila u zaljevu Vostok, zapadno od ruskog grada Nakhodka, a uzrok nesreće je olujno nevrijeme koje je posada broda pokušavala izbjeći. Do nasukavanja je navodno došlo zbog proboja vode u strojarnicu, a u međuvremenu se pojavila informacija i da je brod prepolovljen.

Iako je ta informacija kasnije opovrgnuta, brod je pretrpio znatna oštećenja. Na njemu se nalazilo 14 članova posade, uglavnom kineskih državljana koji su poslali poziv u pomoć oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Zbog olujnog nevremena i visokih valova posadu su morali spašavati iz zraka pa je u pomoć poslan helikopter. Nitko od posade nije ozlijeđen, a unatoč znatnom oštećenju brodskog trupa nije zabilježeno onečišćenje obale.

Kontejnerski brod RISE SHINE izgrađen je 2000. godine i plovi pod zastavom Paname. Njime upravlja kompanija iz Hong Konga, a u trenutku nesreće na brodu se nalazilo 199 kontejnera.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.