2 min. čitanja

Radnici riječke Čistoće pristali na veću plaću i prekinuli štrajk

Radnici riječke Čistoće pristali na veću plaću i prekinuli štrajk
Foto: N1

RIJEKA - Održan je sastanak gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića, Uprave komunalnog društva Čistoća i radnika tog društva te je dogovoreno da se neto plaće radnika u operativi povećaju za 20 posto. Prekida se tako obustava rada.

U petak poslije podne održana je Skupština KD Čistoća na kojoj su predstavnici svih suvlasnika, odnosno jedinica lokalne samouprave na kojima djeluje Čistoća, dali mandat Filipoviću da pregovara s radnicima.

Radnici riječke Čistoće ostaju u štrajku - Nisu prihvatili prijedlog o povećanju plaća
Nakon što je u srijedu iznenada pokrenut štrajk od strane nezadovoljnih radnika KD Čistoća, riječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima održao je hitni sastanak s predstavnicima sindikata KD Čistoća i predstavnicima radnika. Na sastanku je ponuđeno povećanje plaća radnika KD Čisto…

Radnici su na sastanku koji je uslijedio prihvatili povećanje plaća za 20 posto za one u operativi, a model povećanja plaća radnicima u administraciji će razraditi Uprava društva sljedećeg tjedna, rekao je Filipović nakon sastanka. Dogovoreno je i pokretanje kolektivnog pregovaranja za novi kolektivni ugovor, prenosi N1.

Filipović je istaknuo da to povećanje plaća povlači i povećanje cijene usluge za građane. Povećanje cijene ne ovisi samo o meni, nego i ostalima u predstavničkim vlastima drugih jedinica lokalne samouprave, naglasio je.

Naravno, dogovoreno je i prikupljanje otpada u Rijeci i okolici od petka noću, zaključio je Filipović.

Predstavnik radnika Čistoće Omer Duraković istaknuo je da su pristali na kompromisno rješenje. Mi smo komunalno poduzeće i obavljamo uslugu zbog građana, a tri dana neodvoženja otpada su katastrofa. Krećemo s redovnim poslom i nećemo otići kući dok cijela Rijeka ne bude čista, naglasio je.

Naveo je da je dogovoreno da se radnicima u administraciji s najmanjim primanjima plaća poveća za 20 posto, a onima s višim plaćama za manje postotke. Direktor Čistoće Bojan Jurdana rekao je da povećanje cijene usluge za građane ne bi trebalo biti veće od 10 posto.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.