1 min. čitanja

PUTINOV UKAZ Rusija dobila Ministarstvo za Arktik

PUTINOV UKAZ Rusija dobila Ministarstvo za Arktik
Photo: Wikimedia

MOSKVA – Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim je Ministarstvo za razvoj Dalekog istoka preimenovano u Ministarstvo za razvoj Dalekog istoka i Arktika, čime je dobilo niz novih funkcija. Stručnjaci smatraju da nije riječ samo o birokratskom potezu, već praktički o početku osvajanja arktičkih teritorija i akvatorija.

Konkretno, suvremeni upravljački kadar trebao bi ostvariti ono o čemu su osamdeset godina maštali istraživači i junaci polarnih ekspedicija i uspostaviti Sjeverni morski put, piše portal Vzgljad.

Tekst ukaza objavljen je na portalu pravnih informacija. Po pisanju medija ovakva mjera doprinijet će učinkovitiju državnu upravui u arktičkoj zoni i optimizirat razvoj sjevernih regija.

Photo: Kreml.ru

Ministarstvo će raditi na formuliranju državne politike i stvaranju normativno-pravne regulative u području razvoja Arktičke zone Rusije, prenosi Vzgljad, prenosi Russia Beyond.

Vlada Rusije u obavezi je da u sljedeća tri mjeseca definirati ovlaštenja ministarstva i provesti njegovu reorganizaciju ukoliko je to potrebno.

Vladimir Putin je u siječnju podržao prijedlog premijera Dmitrija Medvedeva o uvođenju funkcije prvog zamjenika ministra za razvoj Dalekog istoka, odgovornog za Arktičku zonu, kao i preimenovanju ministarstva.

Russia Beyond, Vzgljad

PROČITAJTE JOŠ: Globalno zatopljenje u korist Rusiji – Putin: „Sjeverna ruta do 2025. deseterostruko prometnija“

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.