1 min. čitanja

Pulski ekološki projekt - Nakon blagdana bor se vraća kao i pola za njega uplaćenog iznosa

Pulski ekološki projekt - Nakon blagdana bor se vraća kao i pola za njega uplaćenog iznosa
Foto: HTV Screenshot

Pula je došla na ideju najma božićnog drvca. Pulska komunalna tvrtka provodi taj ekološki projekt, a građani nakon blagdana drvce mogu vratiti te za njega dobiti pola uplaćenog iznosa.

Ime joj je Smreka, a zovu je Bor. Do sada je živjela u Gorskom Kotaru, a za božićne blagdane stigla je u Istru krasiti domove. Može se unajmiti za najveselije dane u godini pa potom vratiti nakon čega će biti posađena. Interes građana velik.

- Uzimamo za firmu i mislim da je ovo super dobra jer će se posaditi borovi, a i pošumljavamo. Neće biti otpada, kako ga imamo nakon svakog Božića, mislim da bi trebao ovo svatko raditi - rekla je za Dnevnik Lana iz Pule.

- Stvarno super ideja, svake godine ga kupim pa bude mi ga poslije bude žao baciti, toliko mu se veselim a poslije ga samo izbacim kroz prozor, bude mi ga stvarno žao - nadovezala se Ana.

Građani koji udome drvce dobit će upute kako se o njemu brinuti. Zalijeva se jedom tjedno odstajalom vodom ili kišnicom, a iglice se orošavaju prskanjem. Treba biti dalje od direktnog izvora topline u prostoru koji nije pregrijan.

- Nismo očekivali takvu reakciju građana i javnosti, prema ovim sadašnjim informacijama, mislim da ćemo do kraja tjedna ove borove udomiti, odnosno smreke i da će to polučiti jako lijepe rezultate. Mogu ga vraćati i ne moraju, mogu ga i posaditi u vrt ili ako ga vrate vraćamo pola iznosa novca - objasnila je Tatjana Mandić Bulić iz tvrtke Herulanea Pula.

Nakon blagdana Smreka se vraća u dvorište pulske Herculanee u razdoblju od 8. do 22. siječnja iduće godine.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.