1 min. čitanja

PU splitsko-dalmatinska: "Darujmo sigurnost jedni drugima"- volan nije video igra i nema povratka na start

PU splitsko-dalmatinska: "Darujmo sigurnost jedni drugima"- volan nije video igra i nema povratka na start
Foto: Pixabay/Ilustracija

Policijski službenici na području čitave Splitsko-dalmatinske županije u cilju prevencije negativnih ponašanja prometu, podizanja razine prometne sigurnosti, ali i sankcioniranja prometnih prekršaja, provodili su nadzor i kontrolu prometa na cestama.

Posebno su bili aktivni tijekom noći s petka na subotu i subotu na nedjelju kada je provedena akcija „Faktori rizika“, akcija koja je bila usmjerena na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Unatoč najavi akcije nadzora i kontrole prometa, ali i svim savjetima i upozorenjima koje upućujemo svim sudionicima u prometu, tijekom vikenda alkohol je utvrđen kod 51 vozača. Od ukupnog broja 51 alkoholiziranih vozača, kod njih čak 8 je utvrđena alkoholiziranost viša od 1,51 g/kg, a najveći stupanj utvrđene alkoholiziranosti bio je 2,09 g/kg.

Uz nepovoljne vremenske uvjete, skliske i mokre kolnike,  nesavjesni i neodgovorni vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, rizičnim ponašanjem mogli su dovesti u opasnost sebe, ali i sve ostale sudionike u prometu. Međutim, navedena mogućnost smanjena je aktivnim radom policije na terenu i sankcioniranjem nesavjesnih sudionika u prometu.

Tijekom vikenda policijski službenici na terenu sankcionirali su 301 prekršaj od čega 66 prekršaja nepropisne i neprilagođene brzine. Najveća utvrđena nepropisane brzina bila je 120 km/h. Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, a sedam osoba je lakše ozlijeđeno.

Najvažniji cilj preventivne akcije „Darujmo sigurnost jedni drugima“, sigurnije ceste bez poginulih i ozlijeđenih, moguće je ostvariti samo u sinergiji građana, medija  i institucija.

Nećemo se umoriti pozivajući na oprez i razum, volan nije video igra – nema povratka na start - poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.