3 min. čitanja

Prvi festival penjanja na impresivnim lokacijama otoka Hvara

Prvi festival penjanja na impresivnim lokacijama otoka Hvara
Foto: TZ Jelsa

JELSA - Penjačice i penjači, pozivamo vas na prvi festival penjanja na otoku Hvaru na impresivnim lokacijama Vela Stiniva, Pokrivenik i Lučišća!

Ovo je sjajna prilika da se okupite s drugim entuzijastima i penjte a na nekim od najimpresivnijih stijena u Hrvatskoj. Očekuju vas nevjerojatni pogledi i prekrasna priroda, lokalni proizvodi, predavanja, kupanje pored stijene, večernji party i besplatan prijevoz na penjališta u sklopu festivala.

Prirodne ljepote i stijene otoka Hvara oduševit će zaljubljenike u ovu vrstu sportske aktivnosti, a osim epiteta koje se pridodaju jednom od najlijepših otoka na svijetu, otoka Hvar je i odlična penjačka destinacija sa 10 lokaliteta za penjanje i gotovo 500 penjačkih smjerova.

Većina penjačkih područja je tik do mora ili s pogledom na more. Zahvaljujući bogomdanim stjenovitim liticama koje rone u more i obilju sunca, otok Hvar je zaista destinacija idealna za penjanje kroz cijelu godinu.

Prvi Hvar Climbing Festival je organiziran u suradnji lokalne penjačke zajednice s Turističkom zajednicom općine Jelsa i organizira se na 3 lokacije na otoku Hvaru od 8.-11.6.2023.g. Baza festivala je kamp Mina u Jelsi.


Sve sudionike očekuje bogat program s organiziranim prijevozom do penjališta i nazad, kao i promotivni popusti za rezervacije do 1.6.2023.g.

PROGRAM

ČETVRTAK, 8.6.2023.
17h – Yoga s Ivom, kamp Mina Jelsa
18h – Radionica s Fjori Fora (o aromatičnom hvarskom bilju), kamp Mina, besplatna
19h – Free city tour Jelsa, besplatno
20h – Otvaranje i predstavljanje programa festivala, kamp Mina Jelsa

PETAK, 9.6.2023.
Penjački maraton u Veloj Stinivi, jedno je od najljepših penjališta u Europei. Cijela stijena u Stinivi se nalazi tik uz plažu, tako da između uspona možete rashladiti mišiće u kristalno čistom Jadranskom moru.

8.30h – Polazak na penjalište Vela Stiniva
9:00h – Početak maratona
21:00h – Završetak maratona
21:30h – Povratak s penjališta Vela Stiniva

SUBOTA, 10.6.2023.
Lučišća su raj koji je nedavno uređen i nepoznat većini penjača. Težine se kreću od 5c, ali većina ih je u razini F7a-F9b. Mnoge kraljevske linije čekaju na prvi uspon, uključujući mega  liniju otoka, čudovište od 60 metara, koje je približno na 9a/b. Pridružite nam se na ovom First Ascent Day-u i dođite podržati prve uspone novih linija!

8.30h – Polazak na penjalište, First ascent Lučišće
9:00h – First ascent day sa Dani Andrada, Mina Markovič, Klemen Bečan


18:00h – Povratak s penjališta, Lučišće – Jelsa
20h – Mini sajam lokalnih proizvoda, kamp Mina Jelsa
21h – Party night, kamp Mina Jelsa

NEDJELJA, 11.6.2023.
Slobodno penjanje, bouldering, deep water solo penjanje ili penjanje višedužinaca - ovaj dan ovisi o vama. No, mi nudimo besplatan organizirani prijevoz do našeg drugog penjališta uz more, lijepog Pokrivenika. Kao i u Veloj Stinivi, i ovdje možete uživati u plaži i penjanju, jer penjalište je udaljeno samo nekoliko metara od mora.

9.30h – Polazak na penjalište, Vela Stiniva
20h – Povratak s penjališta, Vela Stiniva


NAPOMENE:

  • Sudionici koji se prijave do 1.6.2023. imaju osigurani popust od 30% na trajektni prijevoz do Starog Grada, te popust od 10% u Kamp Mina, Jelsa. Prijavu s podacima sudionika (ime i prezime, godina rođenja i država) potrebno je poslati na email adresu: antonio.buj@tzjelsa.hr, s naslovom maila HvarClimbing Festival-prijava, da bi se osigurali navedeni popusti.
  • Prijevoz do penjališta je osiguran organiziranim prijevozom na otoku Hvaru.

Za više informacija pratite FB stranicu.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.