2 min. čitanja

Prva ženska regata u organizaciji Ženskog jahtaškog kluba!

Prva ženska regata u organizaciji Ženskog jahtaškog kluba!
Foto: Press

Regata će se održati na proljeće 2025. i spajat će D-Marin Dalmaciju Sukošan-Bibinje s D-Marin Mandalinom u Šibeniku.

Regatu će voditi poznata jedriličarka Petra Kliba, prva i jedina Hrvatica koja je oplovila svijet i Josipa Filipović, predsjednica WYC.  Na regati će se surađivati s lokalnim charter tvrtkama, a poseban naglasak bit će na inkluziji lokalnog stanovništva. Ovaj jedinstveni događaj usmjeren je na žensku populaciju, pod okriljem Ladies at Sea Alliance.

- Cilj nam je privući što više žena da nam se pridruže na ovom projektu, stoga će regata biti posvećena ženama. Organizirat ćemo je u proljeće 2025., a bit će itinerarskog tipa. Naš cilj je pozvati što više međunarodnih ženskih posada u našu lijepu domovinu kako bismo im pokazali našu obalu. Jedrit ćemo od otoka do otoka, pružajući priliku za uživanje u prekrasnim pejzažima i autohtonoj kulturi. Sigurno ćemo imati priliku najaviti detalje regate u narednom periodu. Jedan od naših ciljeva je i povezati se s Viškom regatom, čime ćemo dodatno obogatiti ovo iskustvo - izjavila je naša poznata jedriličarka Petra Kliba.

- Pozivamo sve da nam se pridruže i podrže ovu hrabru inicijativu. Dođite na naša događanja tijekom ljeta, upoznajte nas osobno i otkrijte koja je pozicija koja bi vas zadovoljila. Zadarska regija je izuzetno atraktivna, a D-Marin Dalmacija najveća marina u Hrvatskoj. U ovom okruženju superlativa - prekrasnih žena, predivnih brodova, i zemlje s najvećom charter flotom na svijetu - imamo mnogo toga za ponuditi. Organiziramo regatu koja će spojiti zadarski akvatorij sa šibenskim, konkretno D-Marin Dalmaciju s D-Marin Mandalinom. Ovaj događaj dodatno će nas pozicionirati na nautičkoj karti svijeta i pridonijeti vrijednosti nautičke izvrsnosti Hrvatske - dodala je zapovjednica jahte Josipa Filipović.

Za sve dodatne informacije pišite na email sailor@activesailsadria.club!

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

MORE JE VJEČNA INSPIRACIJA Otvoren je ženski jahtaški klub
SUKOŠAN - Otvoren je prvi jahtaški klub na svijetu u najvećoj marini u Hrvatskoj u Bibinju-Sukošanu. Sportske boje nautike nosili su Puljanka Petra Kliba, jedina i prva Hrvatica koja je oplovila svijet sa samo 19 godina i Saša Fegić, jedriličar je iz Zagreba koji je također ostvario san mnogih nautičara

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.