2 min. čitanja

Prosvjed radnika omiškog Galeba zbog gubitka koncesije nad kampom

Prosvjed radnika omiškog Galeba zbog gubitka koncesije nad kampom
Foto: HTV Screenshot

OMIŠ - Radnici omiške Tvornice trikotaže Galeb prosvjedovali su pred gradskom upravom jer je njihova tvrtka nakon 22 godine izgubila koncesiju za kamp u Omišu. Smatraju da novi koncesionar, tvrtka iz Istre, ne zadovoljava sve uvjete natječaja. Iz Grada poručuju da su, među osam kandidata odabrali uvjerljivo najpovoljniju ponudu.

Krojačice i šivačice u prosvjedu zbog kampa. Radnice su zabrinute i za svoje minimalne plaće jer je vlasnik često zaradom od kampa pomagao tvornici trikotaže.

Foto: HTV Screenshot

Prosvjednici tvrde da tvrtka iz Istre ne zadovoljava sve uvjete natječaja.

- Mislimo da ne zadovoljavaju bonitet kroz godine koje su tražili i broja noćenja, tako da smo mi to sve na neki način složili u jedan dopis koji je išao Gradu i želimo da se to još jednom pogleda - rekao je Božidar Borovac, predsjednik Radničkog vijeća Galeba d.d.

Dvadeset i dvije godine Galeb upravlja jednim od rijetkih kampova u srednjoj Dalmaciji. Nije ugodno izgubiti koncesiju nad čak 60.000 metara četvornih profitabilnog kampa.

- Iz godine u godinu imate različite situacije koje se događaju i u jednoj i u drugoj djelatnosti i utječu značajno na profitabilnost i jedne i druge, tako je i kamp pomagao trikotaži i trikotaža kampu u godinama kad je bila kriza - istaknuo je Josip Aračić, direktor Galeba d.d.

Gradonačelnik Tomasović shvaća prosvjednike, no tvrdi kako mora štititi interese Grada. Istrani nude 711.000 eura godišnje naknada, a tvrtka Galeb dosta manje - 464.000 eura.

- Tako će se razmotrit ta žalba na prijedlog odabira najpovoljnijeg ponuditelja i vidjet ćemo jel ona ima ili nema osnove i nakon toga će ići na Gradsko vijeće odluka - rekao je Ivo Tomasović, gradonačelnik Omiša.

Prosvjednicima smeta što Grad nije pokazao socijalnu osjetljivost i unatoč lošijoj ponudi nije ostavio koncesiju Galebu koji je s 350 zaposlenika posljednji veliki poslodavac u Omišu. Odluku o novom koncesionaru kampa Gradsko bi vijeće trebalo donijeti idućeg tjedna, piše HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.