1 min. čitanja

Propao i treći pokušaj dražbe brodogradilišta Uljanik

Propao i treći pokušaj dražbe brodogradilišta Uljanik
Foto: Wikimedia

Nitko do isteka roka u srijedu u ponoć nije uplatio jamčevinu čime je propao i treći pokušaj javne dražbe za kupnju većinskog udjela poslovno sve ugroženijeg Uljanik Brodogradnje 1856.

U kratkom razgovoru s novinarom portala Istra24, stečajni upravitelj Loris Rak je potvrdio da nikakva jamčevina nije plaćena i da treći put nema uvjeta za održavanje dražbe.

Što će se dalje događati ovisi o stečajnim vjerovnicima, ističe upravitelj i navodi da će predložiti održavanje skupštine vjerovnika na kojoj će donijeti odluku o načinu daljnjeg postupka. Skupštinu će zakazati do kraja ovog mjeseca.

Ono što je sigurno je da situacija u Uljaniku nije dobra, ali je činjenica da i dalje postoji interes za kupnju. U ovom su krugu dva gospodarska subjekta tražila “due diligence” i radila dubinsku analizu, neovisno o tome što problemi postoje. Tko su ta dva subjekta, upravitelj Rak nije htio otkriti, osim činjenice da to nije češki CE Industries.

Zašto jedan od ta dva zainteresirana subjekta nije do ponoći uplatio jamčevinu za sudjelovanje u dražbi nije poznato, a upravitelj to može samo pretpostavljati. Možda čekaju ponovno pad cijene ili će odustati jer im se ne isplati, kaže Rak, i zaključuje:  Odluka je ipak na njima, hoće li se javiti ili ne.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.