1 min. čitanja

PRONAĐENI ŽIVI I NEOZLIJEĐENI NA KRKU Traganje za dvije nestale osobe uspješno okončano

PRONAĐENI ŽIVI I NEOZLIJEĐENI NA KRKU Traganje za dvije nestale osobe uspješno okončano
Foto: Boris Kačan / Ilustracija

KRK – Dvije nestale osobe za kojima je od jučer trajala koordinirana akcija traganja, uspješno je okončana danas u ranim popodnevnim satima, pronalaskom dvije osobe na obali otoka Krka.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o uspješnom okončanju koordinirane akcije traganja prema dvije osobe, hrvatskom i njemačkom državljaninu, čiji nestanak je prijavljen jučer, 7. srpnja u večernjim satima.

Za nestalim dvojcem tragalo se u morskome području između Supetarske drage, na otoku Rabu, otoka Krka i Crikvenice, svim raspoloživim plovilima iz sastava Lučke kapetanije Rijeka, pripadajućih lučkih ispostava, Pomorske i aerodromske policije Rijeka i Obalne straže RH, čiji pilot je u 10.30h uočio kajak preletom iznad obale otoka Krka. S obzirom da je kajak opisom odgovarao nestalome, na poziciju su odmah isplovili službenici Lučke ispostave Novi Vinodolski te su nedugo  potom pronašli dvoje nestalih u uvali Orgul, na otoku Krku, u dobrome tjelesnom stanju, bez ozljeda.

Spašeni su u iskazu službenicima LI Novi Vinodolski rekli kako su se uslijed prolaznoga nevremena sklonili na otok, a budući da kod sebe nisu imali nikakvu komunikacijsku opremu, nisu mogli dojaviti obitelji, prijateljima i poznanicima kašnjenje u dolasku na predviđenu lokaciju.

Pronalaskom nestalih akcija je uspješno okončana.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NESTALI U OLUJNOJ BURI Intenzivna potraga za Hrvatom i Nijemcem u Kvarneru
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.