1 min. čitanja

PRONAĐEN MRTAV ČLAN POSADE Uhićeni Hrvat i Britanac zbog sudara brodova u Baltičkom moru

PRONAĐEN MRTAV ČLAN POSADE Uhićeni Hrvat i Britanac zbog sudara brodova u Baltičkom moru
Foto: Youtube / Screenshot

Jedan od dva danska člana posade koji su nestali s prevrnutog broda u Baltičkom moru pronađen je mrtav u trupu, nakon noćnog sudara u ponedjeljak s britanskim teretnim brodom na prometnoj ruti Baltičkog mora kod Švedske, objavio je Reuters. Švedska obalna straža istražuje je li alkohol pridonio sudaru teretnih brodova u ponedjeljak rano ujutro u Baltičkom moru. Kao osumnjičenici u švedskoj preliminarnoj istrazi sudara, privedeni su britanski i hrvatski državljanin, priopćilo je švedsko državno odvjetništvo, javlja CNN.

Najmanje devet plovila i helikopter pročešljali su morsku površinu u blizini mjesta gdje se dogodila havarija, dok je prevrnuti brod Karin Hoj odvučen u pliće vode kako bi švedski ronioci mogli istražiti trup bez opasnosti od povlačenja prema dnu.

Nemoguće je dugo preživjeti bez zaštitne opreme na temperaturama mora od oko 4 Celzija, ali postojala je nada da bi nestali dvojac mogao biti živ u zračnom džepu unutar trupa.

Švedsko tužiteljstvo je dodalo da je u početnoj fazi preliminarna istraga o “upravljanju brodom u pijanom stanju”, “teškoj nepažnji u pomorskom prometu” i najtežoj optužbi “uzrokovanju tuđe smrti”.

Rečeno je tek da su dvojica osumnjičenika, jedan Britanac i jedan Hrvat, privedeni i ne mogu dati više detalja zbog preliminarne prirode istrage.

Danski Meteorološki institut objavio je da magla nije bila gusta i da takvi uvjeti “nisu neuobičajeni” u ovo doba godine.

Brodovi su se zabili jedan u drugog između švedskog grada Ystada i danskog otoka Bornholma oko 3:30 po srednjoeuropskom vremenu.

Nesreća se dogodila u švedskim teritorijalnim vodama, a oba plovila išla su u istom smjeru, javlja Reuters.

Podaci s MarineTraffic.com pokazali su da je brod Karin Hoej putovao prema južnom danskom gradu Nykobing Falsteru. Scot Carrier je krenuo iz Salacgrive u Latviji u škotski grad Montrose.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Dva teretna broda se sudarila u Baltičkom moru, traje spašavanje
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.