3 min. čitanja

PRODAJE SE OTOK LJUBAVI Cijena je 10 milijuna eura, a vlasnici obećaju mogućnost gradnje za elitni turizam!

PRODAJE SE OTOK LJUBAVI Cijena je 10 milijuna eura, a vlasnici obećaju mogućnost gradnje za elitni turizam!
Foto: Boris Kačan

NA Index oglasima osvanuo je oglas za prodaju dijela otoka Galešnjaka, poznatog i kao "otok ljubavi". Cijena je 10 milijuna eura (ili kako bismo nekad rekli, oko 75 milijuna kuna).

- Otok u obliku srca koji ima cca 142.000 m2 od kojih je na prodaju dio s nešto više od 30.000 m2 koji je u jednom komadu i rasprostranjuje se na više od 500 metara obale! S ovom nekretninom možete napraviti stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti s jahtama poput Beyonce i Jay Z-ja (Beyonce je čak jednom prilikom slavila svoj rođendan tu), Jeffa Bezosa, Michaela Jordana itd. - stoji u oglasu.

Foto: Index / Screenshot

Kao jedna od opcija spominje se i otvaranje OPG-a.

"Poljoprivredno gospodarstvo koje se može osnovati na površini od tri hektara. Uz to se može napraviti 400 metara kvadratnih nadzemne građevine i 1000 metara kvadratnih podzemne. To je izvrsna mogućnost za poljoprivredni elitni turizam s vilom i/ili restoranom te velikim skladištem za masline, vino i ostalo bilje...", napominje se u oglasu koji možete pogledati OVDJE.

Foto: Boris Kačan

- Točno je, tri hektara otoka je oglašeno na prodaju. Interes je za sada razmjerno velik, a najozbiljniji interes pokazali su neki investicijski fondovi, potvrdio je za Zadarski.hr Silvestro Kardum, predstavnik prodavatelja.

- Nemam agenciju za nekretnine, ja vlasnicima samo pomažem u prodaji. Radi se o četiri spojene parcele nekoliko vlasnika ukupne površine oko 32-33 tisuća četvornih metara. Na tom zemljištu je makija, a nekada su bile masline. Svi papiri o vlasništvu su uredni i vlasnici su uknjiženi. Vlasnici su inače iz Mrljana na otoku Pašmanu. Vlasnici ostalog dijela otoka nisu bili zainteresirani za prodaju - dodaje Silvestar koji vjeruje da će uspjeti prodati dio najpopularnijeg hrvatskog otoka.

- Prema postojećem zakonu na takvoj je površini moguće uz OPG za uzgoj maslina ili vinove loze podići vilu ili restoran površine 400 kvadratnih metara te još 1000 kvadrata podrumskog prostora. Dakle, investicija se sigurno može isplatiti - naglašava.

Foto: Boris Kačan

Na oglasnim stranicama navodi se da se parcele koje se prodaju nalaze oko 500 metara od obale.

Otok Galešnjak u Pašmanskom kanalu jedan je od najprepoznatljivijih hrvatskih otočića, a Brightside ga je jednom uvrstio i na svoj popis 20 svjetskih čuda. Znanstvenici s Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru 2019. su otkrili da su na njemu prije više od 7000 godina živjeli ljudi.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

GALEŠNJAK Otok ljubavi | | Morski HR
TURANJ/GALEŠNJAK - Već neko vrijeme poznat i kao Otok zaljubljenih, zbog svog specifičnog oblika srca. Pažnju svjetske i domaće javnosti privukao je 2008. godine kad ga je Google Earth proglasio
Mislili ste da je Galešnjak jedini otok-srce? Otkrivamo sva srca Jadrana! | | Morski HR
Svi već znaju za najpoznatije jadransko srce, otok Galešnjak koji se nalazi između Turnja i Svetog Petra. Postao je jedan od simbola Jadrana i poziv zaljubljenima i svim turistima. No, jeste li znali
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.