2 min. čitanja

Pritvoren talijanski par zbog 28 kaznenih djela – Boravili u hotelima pod lažnim identitetom i ništa nisu platili!

Pritvoren talijanski par zbog 28 kaznenih djela – Boravili u hotelima pod lažnim identitetom i ništa nisu platili!
Foto: Pixabay

TROGIR – Policijski službenici Policijske postaje Trogir u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske i Policijske uprave karlovačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem i ženom, državljanima Italije.

Naime, policijski službenici Policijske postaje Trogir su 1. srpnja zaprimili prijavu kako je dvoje stranih državljana u hotelu na području Trogira 26. lipnja 2022. godine iznajmilo sobu u kojoj su boravili do 1. srpnja, da bi potom napustili hotel bez plaćanja računa za smještaj i usluge.

Nakon zaprimljene prijave policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji kako bi pronašli osobe koje su svojim ponašanjem ostvarili elemente kaznenog djela Prijevara. Obavljenim provjerama utvrđeno je kako su se osobe najvjerojatnije koristile krivotvorenim ispravama i lažno se predstavljali, a sve u cilju neplaćanja nastalih troškova.

U cilju pronalaska osoba za koje je utvrđeno da su se koristili lažnim identitetom prilikom prijave u hotel, policijski službenici su raspisali potragu i poduzimale su se mjere traganja.

U nedjelju, 10. srpnja, policijski službenici Policijske postaje Crikvenica su, u koordinaciji s policijskim službenicima iz Policijske postaje Opatija, u hotelu na području Crikvenice pronašli dvije osobe – muškarca i ženu – državljanku Italije, kojoj su odmah utvrdili identitet, i muškarca, kojem je identitet naknadno utvrđen u službenim prostorijama jer nije kod sebe imao dokumente. Osobe su uhićene i istog dana prepraćene u Policijsku postaju Trogir koja je za njima raspisala potragu, kako bi se nad njima provelo kriminalističko istraživanje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tijekom lipnja i srpnja ove godine 61-godišnjak i 35-godišnjakinja ostavili obilježja većeg broja kaznih djela Krivotvorenje isprava i Prijevara, odnosno da je 61-godišnji državljanin Italije ostvario obilježja ukupno 16 kaznenih djela – devet  kaznenih djela Krivotvorenja isprave i sedam kaznenih dijela Prijevara, a 35-godišnja državljanka Italije, da je ostvarila obilježja 12 kaznenih djela –  sedam kaznenih djela Krivotvorenje isprave i pet kaznenih dijela Prijevare.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 61-godišnjak i 35-godišnjakinja izradili više lažnih talijansku isprava – osobnih iskaznica – temeljem kojih su se prijavljivali u hotele, zajedno koristili usluge hotela da bi potom hotele napustili bez plaćanja računa, i to:

–       19. lipnja 2022. – tri dana su koristili usluge hotela u Karlovcu, nakon čega su isti napustili ne plativši račun u iznosu 4.575,00 kuna,

–       22. lipnja 2022. – četiri dana su koristili usluge hotela u Fužinama, a istog su napustili ne plativši račun u iznosu od 1.66,60 kuna,

–       1. srpnja 2022. – zajedno s državljankom Italije šest dana koristio usluge hotela u Trogiru, a istog su napustili ne plativši račun u iznosu 6.744,00 kuna.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 61-godišnjak u pet slučajeva prilikom zaključivanja ugovora vezano uz korištenje mobilnih usluga doveo u zabludu djelatnike tvrtke na način da se lažno predstavio, te je na osnovu krivotvorenih isprava zaključio ugovor, a također je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 35-godišnjakinja to isto napravila u pet slučajeva.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja talijanski su državljani, uz kaznenu prijavu, predani su pritvorskom nadzorniku.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.