3 min. čitanja

PRIPUZ DOBIO KAZNENE PRIJAVE! Mora srušiti ilegalne objekte na Murteru i platiti velike kazne

PRIPUZ DOBIO KAZNENE PRIJAVE! Mora srušiti ilegalne objekte na Murteru i platiti velike kazne
Foto: HRT / Screenshot

MURTER - Građevinska inspekcija Državnog inspektorata obavila je novi inspekcijski nadzor u uvali Vučigrada na Murteru u kojoj gradi Zoran Pripuz.

Pripuz na otkupljenim parcelama, unatoč ranijim zabranama, gradi kamp koji prostorni plan na toj lokaciji ne dopušta.

Nakon što je kamenim zidovima opasao čitav rt, pa i skoro 3000 kvadrata izvan građevinskog područja, Inspektorat je 20. lipnja zatvorio gradilište i zabranio pristup i daljnje radove. No radovi su nastavljeni i na zapečaćeno gradilište dovučene su i mobilne kućice. Inače, Pripuzu je Šibensko-kninska županija za bespravni kamp odobrila pružanje smještaja za kamp od 10 mobilnih kućica, no nakon zabrane radova rješenje je stavljeno van snage i najavljena je revizija.

Velike novčane kazne i kaznene prijave, mora srušiti ilegalne objekte

Prije nekoliko dana ponovno je reagirala i inspekcija jer su radovi nastavljeni i nakon zabrane, a uklonjen je i pečat kojim su inspektori zapečatili gradilište.

"Inspekcijskim nadzorom utvrđena je povreda zakonskih propisa iz nadležnosti građevinske inspekcije slijedom čega je doneseno rješenje o uklanjanju bespravno izgrađenih građevina. Kontrolom izvršenja rješenja utvrđeno je kako investitor nije u propisanom roku postupio po Rješenju", kažu iz Državnog inspektorata u odgovoru za Index.

Inspekcija je izdala novčanu kaznu  od 6636,14 eura, kojom se investitora prisiljava na obustavu građenja, te još jednu, također od 6636,14 eura, kojom se investitora prisiljava na izvršenje rješenja o uklanjanju.

Izdan je i prekršajni nalog investitoru u iznosu od 1655,00 eura jer nije uklonio predmetne građevine.

"Isto tako, podnesene su kaznene prijave radi kaznenih djela iz članka 212. i članka 317. Kaznenog zakona, tj. radi počinjenja kaznenog djela građenja izvan građevinskog područja, u zaštićenom području - zaštićeni obalni pojas (ZOP), te unutar obuhvata zaštićene ekološke mreže - Nature 2000, HR2001050 Murter (POVS), kao i radi počinjenja kaznenog djela 'Skidanje i povreda službenog pečata i znaka', opisano i kažnjivo po članku 317. Kaznenog zakona", poručuju iz Državnog inspektorata i dodaju kako je inspekcijski postupak u tijeku.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog Pripuzove gradnje, na Murter svratili državni inspektori
U predivnoj uvali Čigrađa na Murteru, Zoran Pripuz je kupio šest parcela i ograđuje ih zidom koji je viši od propisanog. Na zemljištu na kojem se ne smije graditi je već postavljena i infrastruktura: voda, struja, kanalizacija... Murter još nije donio odluku o zabrani radova tijekom sezone…
VIDEO Inspekcija zatvorila bespravno gradilište Pripuza na Murteru, ali bahati poduzetnik nastavlja s radovima
Građevinska inspekcija zatvorila je bespravno gradilište Zorana Pripuza na otoku Murteru nakon što je Večernji list izvijestio o devastaciji prekrasne uvale i izdanom spornom rješenju za ugostiteljski objekt i kamp u domaćinstvu. HRT doznaje kako se, unatoč zatvaranju, nastavlja raditi i ni…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.