2 min. čitanja

Prijem u Salonu Grada Rijeke za hrvatske reprezentativce u ronjenju na dah

Prijem u Salonu Grada Rijeke za hrvatske reprezentativce u ronjenju na dah
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA - Riječki sportaši Sanda Delija, Petar Klovar i Vitomir Maričić članovi su hrvatske reprezentacije u ronjenju na dah i tijekom ove godine ostvarili su iznimne sportske rezultate i postavili nove svjetske rekorde.

Na prijemu održanom u Salonu Grada Rijeke na njihovim uspjesima čestitali su im riječki gradonačelnik Marko Filipović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke Danijela Bradamante i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac.

Kako je istaknuo gradonačelnik čestitke osim na sportskim rezultatima idu i za promociju Rijeku na brojnim natjecanjima diljem svijeta, ali i za popularizaciju sporta među mladima s kojima rade u svom Ronilačkom klubu Ocean.

- Budućnost ronjenja na dah u Rijeci je neupitna s obzirom na vaše impresivne rezultate u što je uloženo puno truda, rada i odricanja - rekao je Filipović i dodao kako će ih i Grad Rijeka kao i Riječki sportski savez nastaviti pratiti i podupirati na njihovom sportskom putu.

Dobru suradnju s Gradom Rijeka i Riječkim sportskim savezom istaknuo je i Vitomir Maričić i dodao kako brojni ronioci na dah iz cijelog svijeta vole dolaziti u Rijeku na pripreme.  

- Mogu reći da je Rijeka na karti ronjenja vrlo prepoznatljiva. Motivirani smo za rad i napredak pa tako u klubu radimo i s mladima, a spremna je i veteranska selekcija za Svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah koje ćemo nadam se, uz vašu pomoć, uskoro uspjeti organizirati i u Rijeci - rekao je Maričić.

Sanda Delija je na međunarodnom turniru u dubinskom ronjenju na dah – Adriatic Depth Trophy 2022. na Krku (Državno prvenstvo Hrvatske) osvojila prvo mjesto u sve tri discipline (ronjenje s konstantnim opterećenjem bez peraja (CNF), slobodno poniranje i ronjenje s konstantnim opterećenjem (CWT)). Na CMAS svjetskom dubinskom prvenstvu u Turskoj 2022. osvojila je broncu.

Petar Klovar je na Adriatic Depth Trophy 2022. na Krku osvojio prvo mjesto u sve tri discipline. U disciplini ronjenja s konstantnim opterećenjem bez peraja (CNF), zaronio je “u jednom dahu” na dubinu od čak 93 metra i postavio novi svjetski rekord.

Na CMAS svjetskom dubinskom prvenstvu u Turskoj 2022. oborio je svjetski rekord  zaronivši  na 132 metra, bez peraja te tako postao najdublji natjecateljski ronilac u povijesti. Rangiran je kao treći ronilac prema AIDA rankingu u povijesti, uzevši u obzir sve discipline.

Vitomir Maričić je u kolovozu 2022. na natjecanju Vertical Blue osvojio 3 brončane medalje i time stekao povijesni rezultat pored Alexeya Molchanova i Alessie Zecchini koji su osvajali medalje na AIDA i CMAS bazenskim i dubinskim prvenstvima te na Vertical blue i Molchanova Grand Prix, odnosno na 6 najprestižnijih natjecanja u ronjenju na dah. Trener je Petra Klovara.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.