2 min. čitanja

Prijavite ulja za ocjenjivanje na 10. Dane maslina otoka Ugljana

Prijavite ulja za ocjenjivanje na 10. Dane maslina otoka Ugljana
Foto: Unsplash

UGLJAN - Pozivaju se maslinari iz cijele Hrvatske da prijave svoja ulja za ocjenjivanje na 10. Dane maslina otoka Ugljana. Manifestacija će se održati 17. lipnja 2023. godine u mjestu Ugljan.

Prvih 40 prijavljenih ulja oslobođeno je participacije, a ostali prijavljeni plaćaju 20 eura po uzorku, pri čemu je u cijenu uključen trošak kemijske i organoleptičke analize.

Potrebna količina za ocjenjivanje je 2 x 0,25 litre maslinovog ulja u staklenim tamnim bocama (zelene ili smeđe). Boce je moguće unaprijed preuzeti u uredima Turističkih zajednica otoka Ugljana, a ove godine se prijaviti mogu ulja iz cijele Hrvatske.

Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti Udruga 'Olea', Zadar - stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinovog ulja.

Uzorak ulja, prijavnica i uplata dostavljaju se u ured TZO Preko, TZO Kali, TZO Kukljica ili TIC Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati do 1. ožujka ili ih je moguće poslati i poštom na adresu TZO Preko, Magazin 8, 23273 Preko (umjesto uplate, poštom se šalje potvrda o uplati).

Svi prijavljeni tijekom manifestacije mogu sudjelovati na predavanju stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, u vođenoj stručnoj degustaciji maslinovih ulja, sajmu otočnih proizvoda te uživati u domaćim jelima. Najboljim maslinarima biti će dodjeljene nagrade i priznanja, prenosi Otok Pašman.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Doznajte koja je tajna vrhunskog maslinovog ulja | | Morski HR
Što maslinovo ulje čini vrhunskim? Odgovor na to pitanje ponudit će najbolji stručnjaci na ovogodišnjem izdanju Noćnjaka, 24. po redu Međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara, koju od 5. do 8.
Jednostavni trikovi pomoću kojih ćete sami prepoznati lažno maslinovo ulje | | Morski HR
Kad je riječ o zdravom odabiru, maslinovo ulje je za većinu nas ‘sveti gral’. Od poboljšavanja okusa salata do dodavanja savršene talijanske note sirastim tjesteninama i egzotičnim delicijam
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.