1 min. čitanja

Doznajte koja je tajna vrhunskog maslinovog ulja

Doznajte koja je tajna vrhunskog maslinovog ulja
Foto: Pixabay

Što maslinovo ulje čini vrhunskim? Odgovor na to pitanje ponudit će najbolji stručnjaci na ovogodišnjem izdanju Noćnjaka, 24. po redu Međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara, koju od 5. do 8. svibnja u Supetru organizira Zadružni savez Dalmacije.

Bez obzira što je prošla godina bila zahtjevna, profesionalni maslinari još jednom su pokazali svoje umijeće. Na ovogodišnji Noćnjak pristiglo je čak 70% zlatnih ulja, pohvalili su se organizatori manifestacije.

Noćnjak ove godine nudi 30 prezentacija aktualnih znanstvenih i stručnih radova vezanih uz “mediteransku hraniteljicu”, zatim Wine-olio gastro show na kojem će govoriti o razlikama između Prošeka i Prosecca, a bit će tu i mala škola kuhanja maslinovog ulja.

Pripremljen je i obilazak bračkih maslinika, a na svečanom otvorenju manifestacije, 5. svibnja, bit će podijeljena osobna i kolektivna priznanja uz prigodnu sadnju spomen masline.

Prošla godina je za većinu maslinara bila prilično izazovna –  zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta bilježi se manji urod. Unatoč tome na ovogodišnji Noćnjak predano je 346 uzoraka u svim kategorijama, od čega 192 otvorena ulja i 93 pakovine te 61 proizvod od masline.

Ako želite saznati u čemu je njihova tajna, svratite na Noćnjak u Supetar od 5. svibnja. Više detalja možete pronaći na internet stranici organizatora.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Jednostavni trikovi pomoću kojih ćete sami prepoznati lažno maslinovo ulje
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.