>
  1 min. čitanja

Preminuo poznati brački liječnik

Preminuo poznati brački liječnik
Foto: Facebook

SUPETAR – Preminuo je brački liječnik Milan Glavaški. Bio je obiteljski liječnik, voditelj Ispostave Doma zdravlja Brač SDŽ, predavač na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Dr. Milan Glavaški završio je prirodoslovnu- matematičku gimnaziju, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu, specijalizirao je opću/ obiteljsku medicinu. Bio je vanjski suradnik i predavač na Medicinskom fakultetu u Splitu te je autor velikog broja znanstvenih i stručnih radova.

Aktivno je obnašao poslove od društvenog i stručnog značenja. Bio je voditelj Općeg stacionara pri Domu zdravlja, voditelj telemedicinske kardiološke ambulante u Supetru, član Upravnog i predsjednik Stručnog vijeća Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije i voditelj Doma Zdravlja Brač.

Za vrijeme Domovinskog rata izravno je sudjelovao u spašavanju ranjenika na Golom brdu. Od 1991. do 1996. godine pomagao je u zbrinjavanju mnogih prognanika i ranjenika.

Bio je predsjednik supetarske Gradske organizacije HDZ-a, a dogradonačelnik u razdoblju od 2009. do 2013. godine.

Od njega se danas opraštaju prijatelji.

“Dr. Milan Glavaški obiteljski liječnik, voditelj Ispostave Doma zdravlja Brač Splitsko-dalmatinske županije i predavač na Katedri obiteljske medicine Medicinskogfakulteta u Splitu, vrhunski liječnik i intelektualac umro je danas od posljedica covida u splitskoj bolnici.Brojevi su ipak nešto, svaki je kraj jedne ljudske priče. Onima koji su te priče poznavali brojevi su sve. Zbogom Mika!” napisao je Jakov Zlatar.

“Čovik koji je volio svoj posao, ljude, Supetar, Brač, svoju zajednicu u kojoj je obavljao niz poslova i funkcija od društvenog i stručnog značaja.

Ostat će mi u sjećanju kao jedan od onih koji je uvijek radio za bolje malog ČOVIKA.

Adio doktore!” Počivaj u miru Božjem”, napisala je na svojoj Facebook stranici bračka HDZ-ovka Danica Baričević.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.