1 min. čitanja

Potvrđena optužnica u slučaju Uljanik teška oko 900 milijuna kuna

Potvrđena optužnica u slučaju Uljanik teška oko 900 milijuna kuna
Photo: Uljanik

RIJEKA – Optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci danas je potvrdilo optužnicu u “slučaju Uljanik” zbog više kaznenih djela iz gospodarskog kriminala, u ukupnom iznosu od oko 900 milijuna kuna.

Optužnicom, koja je izmijenjena i dorađena, obuhvaćeni su prvookrivljeni bivši član Uprave pulskog brodogradilišta Uljanik Marinko Brgić te još 11 bivših čelnika Uljanika i riječkog brodogradilišta 3. maj. Među optuženima je i tvrtka Uljanik plovidba iz Pule, koja je kasnije promijenila ime u Alpha Adriatic.

Odvjetnica drugooptuženog Dragutina Pavletića, Marija Budimir smatra da će država ovaj spor izgubiti te da branitelji optuženih smatraju kako nije provedeno brodograđevno-brodarsko vještačenje koje je bilo neophodno kako bi se razjasnile okolnosti u kojima su poslovne odluke donesene. Rekla je i da su branitelji optuženih smatrali da postoje i razlozi da se za pojedina kaznena djela postupak obustavi.

Prvookrivljenog bivšeg člana uprave Uljanika Marinka Brgića te još 11 bivših čelnika Uljanika i 3. maja tereti se za zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a jednog okrivljenika i zbog subvencijske prijevare, kojima je počinjena ukupna materijalna šteta od oko 900 milijuna kuna.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.