1 min. čitanja

Poreština spremna za novu protupožarnu sezonu

Poreština spremna za novu protupožarnu sezonu
Foto: Nova oprema za gašenje visokih zgrada/Grad Poreč/Facebook

POREČ – Iako nam je proljeće službeno stiglo tek prije tjedan dana, temperature zraka diljem zemlje više su od prosjeka. Posljednjih mjesec dana kiša uporno zaobilazi teritorij Hrvatske, osobito obalu gdje vatrogasci zadnjih dana imaju jednako posla kao u ljetnoj sezoni. Razlog je nekontrolirano paljenje vatre na otvorenom pa su vatrogasne postrojbe u jednakoj pripravnosti kao da je počela ljetna sezona.

Brige nema za građane Poreštine čiji su vatrogasci ove godine dobili novu opremu prilagođenu klimatskim promjenama, priopćili su iz porečke gradske uprave. Prošli tjedan održana je proširena sjednica Stožera civilne zaštite na kojoj se moglo čuti da je Poreština već spremna za protupožarnu sezonu.

Foto: Vatrogasci s novom opremom/Loris Peršurić/Facebook

Područna vatrogasna zajednica Poreč trenutno raspolaže sa 136 operativna vatrogasca, 35 vatrogasnih vozila sa vatrogasnom opremom i sredstvima za gašenje. Uz jedno veće vozilo za gašenje šuma koje je došlo iz državnog proračuna, dobili su i četiri nova vozila, a u suradnji s Gradom Porečom, proveli su i strateški EU projekt STREAM iz područja prilagodbe klimatskim promjenama, kroz koji su dobili vrijednu opremu u vrijednosti većoj od 700.000 kuna.

Time su postali jedna od prvih vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj koja je opremljena za djelovanje u kriznim situacijama poplave.

Nabavljena je i nova vatrogasna platforma, za potrebe Javne vatrogasne postrojbe – Centra za zaštitu od požara Poreč, namijenjena prvenstveno za intervencije gašenja i spašavanja na visokim objektima i objektima velike tlocrtne površine.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.