1 min. čitanja

Poreč obilježava Nacionalni dan borbe protiv raka dojke - Osigurani su besplatni mamografski pregledi

Poreč obilježava Nacionalni dan borbe protiv raka dojke - Osigurani su besplatni mamografski pregledi
Foto: Grad Poreč

POREČ - Podjelom ružičastih vrpci i informativnih materijala, zajedničkom šetnjom i vježbom te predavanjima za srednjoškolke Poreč obilježava međunarodni Mjesec borbe protiv raka dojke, kao i istoimeni nacionalni dan koji se obilježava 7. listopada.

Programe organizira Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Poreča-Parenzo, a njima se želi ukazati na važnost ranog otkrivanja raka dojke te odlaske na redovite dijagnostičke preglede kada se rak dojke može otkriti u ranom stadiju, a tada su šanse za izlječenje i preživljavanje puno veće. Rak dojke se najčešće javlja u dobi iznad 50 godina, ali se može javiti i kod mladih žena, stoga Grad Poreč-Parenzo već godinama svojim sugrađankama osigurava besplatne mamografske preglede.

Ovogodišnje obilježavanje Mjeseca borbe protiv raka dojke obilježit će se postavljanjem velike ružičaste vrpce na Trgu slobode, kojim želimo senzibilizirati naše građane o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke – cijeli mjesec.

Podjelom ružičastih vrpci za rever te druženje s građanima – 07.10. u 11h na Trgu slobode – sudjelovat će sugrađanke koje su preboljele rak dojke, kao i predstavnici zdravstvenih i drugih javnih ustanova u Poreču.

Hodanjem i vježbanjem za zdravlje i prevenciju raka dojke – obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke – priključiti se mogu svi zainteresirani – 07.10. u 17h ispred zgrade Općinskog suda (Marina).

Organizacijom javnozdravstvenih predavanja za mlade u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije kako bi se osvijestila važnost samopregleda i prevencije.

Pridružite se i podržite ovu akciju! Pozivaju svoje sugrađane iz Grada Poreča.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.