1 min. čitanja

POREČ Moderno dječje igralište i klupa za prematanje i dojenje na popularnoj gradskoj plaži

POREČ – Na jednoj od najpopularnijih gradskih plaža, Materada – S.Martin, ovih je dana počelo uređenje modernog dječjeg igrališta koje će dodatno oplemeniti ponudu ove plaže. Moderno igralište opremit će se klackalicom na opruge za djecu s teškoćama u razvoju, njihalicom na opruzi za jedno dijete, gredom za balansiranje na tri nivoa, penjalicom s mrežom, ljuljačkom – košarom, društvenom igrom školica, uz antistres podlogu za sva igrala i setom za odvojeno prikupljanje otpada.

Dodatni benefit je i klupa za dojenje i prematanje, kao ispomoć majkama, ali i podsjetnik zajednici na to da je dojenje najbolja hrana za bebe te da majke mogu dojiti gdje god žele.

Foto: Grad Poreč

Igralište se izvodi u suradnji Hrvatskog  zavoda za javno zdravstvo(HZJZ) i Grada Poreča-Parenzo u sklopu projekta „Živjeti zdravo“. HZJZ osigurao je set igrala i opreme za uređenje i označavanje jednog parka u svakoj županiji te za redovitu provedbu aktivnosti Volonteri u parku.

Navedene aktivnosti organiziraju se na lokalnoj razini i redovito provode unutar gradskih parkova, s ciljem aktivnog provođenja slobodnog vremena djece i obitelji, poticanja socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju, osnaživanja međugeneracijske solidarnosti i očuvanja okoliša.

Kako bi se dodatno motiviralo obitelji s djecom na provođenje slobodnog vremena vani na otvorenom u svako doba, formiran je set opreme za dječja igrališta koji potiče na kretanje i socijalizaciju te djeluje kao poticajni okolišni čimbenik za rano usvajanje zdravih stilova života.

Za uređenje ostalog dijela plaže  Materada – Sv.Martin izdana je građevinska dozvola, a ovo igralište će upotpuniti cjelokupno uređenje jedne od najatraktivnijih i najposjećenijih gradskih plaža.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.