1 min. čitanja

Pomorci na brodu LNG Croatia od 1. studenog moraju biti cijepljeni, ako žele i dalje raditi

Pomorci na brodu LNG Croatia od 1. studenog moraju biti cijepljeni, ako žele i dalje raditi
Foto: LNG Hrvatska

OMIŠALJ – Pomorci na brodu LNG Croatia, plovećoj jedinici za uplinjavanje ukapljenog prirodnog plina (FSRU) LNG terminala u Omišlju morat će se cijepiti ukoliko žele nastaviti raditi na terminalu, odluka je norveške tvrtke Golar putem koje se zapošljavaju pomorci na LNG terminalu, piše Novi list. Na ovakvu odluku kompanije upozorio je jedan od pomoraca s broda LNG Croatia.

– Iz tvrtke Golar smo dobili informaciju da svi pomorci koje ukrcavaju na brodove moraju biti cijepljeni. Prvom dozom cjepiva najkasnije do 1. studenoga ove godine, a drugom najkasnije do 1. siječnja iduće godine. U protivnom, kompanija im više neće garantirati zaposlenje, rekao je direktor tvrtke LNG Hrvatska koja upravlja terminalom, Hrvoje Krhen, koji je rekao da je i do sad praksa na LNG terminalu, po pitanju zaštite od zaraze COVID-19, bila striktna.

Od obaveze cijepljenja bit će izuzeti jedino pomorci koji su preboljeli COVID u zadnjih šest mjeseci i imaju valjanu potvrdu o preboljenju.

– Ni dosad na terminal, pa tako ni na brod, nije mogao ući nitko tko nema COVID-potvrdu. Dakle, i pomorci su morali, prilikom svakog ukrcaja, imati potvrdu da su cijepljeni ili negativan COVID-test ili potvrdu da su preboljeli COVID-19. Ovo je ozbiljan posao u kojemu ne možemo riskirati da se posada zarazi te da u pitanje dođe opskrba tržišta prirodnim plinom – ispričao je Krhen za Novi list.

Podsjećamo, na FSRU brodu rade isključivo hrvatski pomorci, sukladno ugovoru o sufinanciranju projekta iz fondova Europske unije.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

TKO SE NE BUDE CIJEPIO – OTKAZ! Vodeće brodarske kompanije uvode obavezno cijepljenje
U LNG Croatia proveli vježbu sigurnosne zaštite, dva dana nakon što su im Greenpeace-ovci probili zaštitu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.