1 min. čitanja

Lanac hotela Falkensteiner zapošljavat će samo cijepljene ili osobe s potvrdom o preboljenju koronavirusa

Lanac hotela Falkensteiner zapošljavat će samo cijepljene ili osobe s potvrdom o preboljenju koronavirusa
Foto: Boris Kačan

Hotelska kompanija Falkensteiner od 1. veljače iduće godine uvodi 2G model za sve zaposlene, što znači da će od tada svi morati biti cijepljeni ili imati potvrdu o preboljenju koronavirusa, priopćio je u utorak Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG).

– Kao austrijska tvrtka, slijedeći odluku austrijske savezne vlade, od 1. veljače 2022. Falkensteiner uvodi u sve svoje hotele, u svim zemljama u kojima posluje, model 2G za zaposlenike. To znači da će svi zaposlenici, njih 2.500, morati biti cijepljeni ili imati dokaz o preboljenju koronavirusa. Na nove zaposlenike primjenjivat će se 1G pravilo – svi novi zaposlenici moraju biti cijepljeni – kaže se u priopćenju.

Pojašnjavaju i da su kao poslodavci, dužni brinuti o svojim zaposlenicima, ali i o gostima.

– To shvaćamo iznimno ozbiljno. Također, moramo osigurati operativnost naše tvrtke. Nažalost, u Europi se trenutno borimo s mutacijom virusa koja je izrazito agresivna i ima vrlo visoku prenosivost. Sve je više zaraženih. Od infekcija su posebno pogođeni necijepljeni zaposlenici. Testovi i FFP2 maske ne štite adekvatno od infekcije – jedina učinkovita mjera je cijepljenje. U to smo čvrsto uvjereni! Prepoznali smo da samo cijepljenje protiv COVID-19 osigurava zaštitu našim zaposlenicima i gostima te opstanak cijele tvrtke – izjavio je izvršni direktor FMTG-a Otmar Michaeler.

Falkensteiner posluje u sedam europskih zemalja, uključujući Hrvatsku. Pod njegovom kapom je 27 hotela u kategoriji četiri i pet zvjezdica, 2 apartmanska naselja, kao i FMTG Development te turističko savjetovanje Michaeler & Partner.

– Nismo olako donijeli ovu odluku, ali smo uvjereni da je ona ispravna. Sada se oslanjamo na solidarnost naših zaposlenika da s nama nastave ovim putem – poručio je Michaeler.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.