1 min. čitanja

Policija u Puli kaznila turiste koji su upravljali dronom bez dozvole

Policija u Puli kaznila turiste koji su upravljali dronom bez dozvole
Foto: Pixabay/Ilustracija

PULA – Pulska je policija tijekom proteklog vikenda zatekla tri osobe koje su upravljale dronovima bez potrebne dozvole.

U subotu, 2. srpnja oko 00.45 sati, za vrijeme održavanja javnog okupljanja u pulskom Amfiteatru, policijski službenici zatekli su 27-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja bespilotnom letjelicom bez dozvole Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Dronom je nadlijetao prostor javnog okupljanja čime je, kažu, uz kršenje propisa i letenje bez dozvole, doveo u opasnost nazočne posjetitelje javnog okupljanja.

Već sljedećeg dana oko 23.10 sati u Valerijom parku u Puli u istoj su radnji zatekli 22-godišnjeg švicarskog državljanina, a 4. srpnja oko 1.10 sati u pulskom Amfiteatru zatekli su 27-godišnjeg njemačkog državljanina.

Policijski službenici oduzeli su bespilotne letjelice s popratnom opremom te će o sva tri događaja izvijestiti Hrvatsku agenciju za civilno zrakoplovstvo poradi poduzimanja daljnjih mjera iz njihove nadležnosti.

Iz policije podsjećaju građane i turiste da je za upravljanje bespilotnim letjelicama potrebno registrirati dronove u Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo te je svaki let bespilotnom letjelicom potrebno prethodno najaviti. Više o upravljanju bespilotnim letjelicama možete saznati na web stranici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.