1 min. čitanja

Pojačane su rezervacije za odmor u Hrvatskoj

Pandemija je već godinu dana gotovo zaustavila putovanja diljem svijeta. Promet i turizam najpogođenije su industrije u koronakrizi. No, svi očekuju da će se, s porastom broja cijepljenih u svijetu, polako sve ponovno pokrenuti. Naši najbrojniji gosti, Nijemci, posljednjih se dana sve više zanimaju za odmor u Hrvatskoj.

Zbog dubokog lockdowna u Njemačkoj zaključano je sve osim tvornica, prehrambenih trgovina i ljekarni. Ipak, početak cijepljenja vraća optimizam u ljetna putovanja pa su počele i rezervacije za Hrvatsku.

– Taj omjer se kreće negdje oko trećine. S tim da moramo uzeti u obzir da je lanjska godina bila u ovom razdoblju, u siječnju, izrazito, izrazito dobra – kaže za HTV direktor predstavništva HTZ-a u Franfurtu Romeo Draghicchio. Pojačane rezervacije bilježe i istarskim turističkim agencijama.

Fleksibilniji uvjeti otkazivanja

– Zadnjih 10-15 dana vidi se da se nešto pokrenulo, prije toga je bilo lako loše. Većinom se radi o Nijemcima, a najčešće pitanje je ‘Koji su uvjeti otkazivanja’, kazao je Massimo Chiavalon, vlasnik turističke agencije iz Pule.

Fleksibilnije uvjete otkazivanja nude i velike turističke tvrtke. Gostima je, kaže direktorica marketinga Arena Hospitality Group Manuela Kraljević – omogućeno da u svakom trenutku i do vrlo kasnih trenutaka mogu brisati i pomaknuti. Trenutni booking je indikator želje da se dođe na odmor, ali ona u svakom trenutku može biti izmijenjena, dodaje.

Trenutačno se za ljeto uglavnom traže kampovi, mobilne kućice i izolirane kuće za odmor. Sigurnost na ljetovanju i dalje je prioritet, naglašava direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristijan Staničić. Napominje da bi trebali kroz pridržavanje mjera i visoku razinu procijepljenosti stvoriti preduvjete da budemo najsigurnija destinacija na Mediteranu.

Od Uskrsa se ne očekuje puno

Mnoge europske zemlje ostat će zatvorene bar do kraja ožujka. Zato se od ovogodišnjeg ranog Uskrsa ne očekuje mnogo. No, raznim promidžebnim aktivnostima u emitivnim zemljama Hrvatska mora biti stalno prisutna. Jer, kad turizam napokon krene, vjerojatno neće biti jedina na zelenoj listi na Sredozemlju, kao što je bila lani.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.