2 min. čitanja

PLAVI SVIJET Fascinantna 10. izložba nagrađivanog podvodnog fotografa

PLAVI SVIJET Fascinantna 10. izložba nagrađivanog podvodnog fotografa
Foto: Press

ZAGREB – U Galeriji Vladimira Horvata, na Trgu žrtava fašizma 14 u Zagrebu, otvorena je pod pokroviteljstvom National Geographic Hrvatska fascinantna 10. Izložba podvodnih fotografija Damira Zuruba, višestrukog svjetskog prvaka u podvodnoj fotografiji.

Izložbu je uvodnom riječi otvorio Hrvoje Prćić, glavni urednik National Geographic Hrvatska, citiravši Jacquesa Cousteaua koji je rekao da kad more jednom baci na nekoga svoje čini, taj je zauvijek obuzet tom magijom dubina. Naglasio je kako je Damir Zurub nedvojbeno zaražen tim morskim virusom, jer osim ronjenja po prelijepim dubinama svjetskih mora i oceana, snima fantastične fotografije tog jedinstvenog svijeta koji pršti životom, bojama i umjetničkim nadahnućem, a usporedno je izuzetno angažiran u akcijama čišćenja i skrbi za taj jedinstveni resurs Zemlje koji ljudi nemilice zagađuju i uništavaju.  Damir Tiljak obratio se okupljenim ljubiteljima podvodne fotografije u ime galerije, a Robert Kakarigi u ime svih ekologa, ronilaca i ljubitelja mora i općenito prirode koje Damir Zurub nadahnjuje kako svojim fotografijama, tako i ekološkim aktivnostima..

Foto: Press

Izložba će biti otvorena u Galeriji Vladimir Horvat do 31. listopada 2021. godine i na njoj možete pogledati fotografije nastale na putovanjima diljem svijeta koje je Damir snimio ove godine obilazeći podmorja Meksika, Maldiva, Egipta, Portugala, te ljepote našeg Jadranskog mora.

Autoru izložbe su ronjenje i podvodna fotografija nedvojbeno postali životnim stilom. Fotografije snimljene u morima diljem svijeta originalnim kadrom razotkrivaju tajnu gdje more ne samo da je postalo Damirova svakodnevnica već počinje teći njegovim arterijama i venama. Fotografije pršte životnom strašću i željom za otkrivanjem novih plavetnih dubina i njihovih stanovnika.

Damirov podvodni kadar nije ograničen okvirom, a njihov niz kao na nekom zidu pinakoteke Posejdonovog hrama postaje podmorski putopis na kojem bi mu pozavidio i kapetan Nemo Julesa Vernea.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska opet ima novi naslov svjetskih prvaka u podvodnoj fotografiji
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.