2 min. čitanja

Hrvatska opet ima novi naslov svjetskih prvaka u podvodnoj fotografiji

Hrvatska opet ima novi naslov svjetskih prvaka u podvodnoj fotografiji
Foto: Damir Zurub, Marino Brzac

MADEIRA – Četvero podvodnih fotografa iz Hrvatske osvojili su u subotu 9. listopada u portugalskoj Madeiri dvije medalje na Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji. Hrvatski reprezentativac i dvostruki svjetski prvak Damir Zurub s asistenticom Katarinom Marijom Mihaljinec osvojio je opet novi naslov svjetskog prvaka i to u kategoriji Close up s temom, a u istoj kategoriji je naš Marino Brzac sa asistenticom Sandrom Sertić osvojio treće mjesto.

U proteklih 36 godina CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques) organizira Svjetsko prvenstvo u podvodnoj fotografiji. Održavajući se svake dvije godine, ovo natjecanje okuplja fotografe i videografe iz cijelog svijeta kako bi se natjecali za naslov svjetskog prvaka.

Foto: Damir Zurub

Ove godine od 04. do 10. listopada svjetsko prvenstvo održavalo se na portugalskom otočju Madeira – Porto Santo, a svi natjecatelji su bili smješteni u hotelu Villa Baleira koji je bio baza svih događanja. Na svjetskom prvenstvu sudjelovalo je 97 natjecatelja iz 21 zemlje s 10 timova, a u kategoriji video natjecali su se natjecatelji iz 8 zemalja.

Foto: Marino Brzac

Hrvatsku reprezentaciju na ovom svjetskom prvenstvu predstavljali su Damir Zurub (fotograf i kapetan reprezentacije), Marino Brzac (fotograf) te asistenti Katarina Marija Mihaljinec i Sandra Sertić koji su svi članovi ronilačkog kluba Roniti se mora iz Zagreba.

Foto: Damir Zurub
Foto: Damir Zurub

Hrvatski reprezentativac i dvostruki svjetski prvak Damir Zurub s asistenticom Katarinom Marijom Mihaljinec osvojio je opet novi naslov svjetskog prvaka i to u kategoriji Close up s temom, a u istoj kategoriji je naš Marino Brzac sa asistenticom Sandrom Sertić osvojio treće mjesto. Naši reprezentativci su predavali fotografije u 4 kategorije i u svim kategorijama su bili u TOP 15 najboljih fotografija svjetskog prvenstva.

Foto: Damir Zurub

Ronilo se na četiri lokacije u zaštićenom morskom rezervatu Ilhéu de Cima koje su bogate morskom faunom.

Foto: Damir Zurub

U ukupnom poretku svjetskih reprezentacija Španjolska je na kraju timski osvojila prvo mjesto. Hrvatska reprezentacija u podvodnoj fotografiji (Zurub/Mihaljinec/Brzac/Sertić) je još jednom pokazala da je zadnjih godina u samom vrhu svjetske scene u podvodnoj fotografiji, a novi naslov je to samo i potvrdio.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.