>
  2 min. čitanja

Plava ekonomija važan je sektor razvoja domaćeg gospodarstva

Plava ekonomija važan je sektor razvoja domaćeg gospodarstva
Foto: Unsplash

Plava ekonomija važan je sektor razvoja domaćeg gospodarstva koji ostvaruje zdravi rast, a podupire i zelenu tranziciju, zaključeno je na konferenciji održanoj u utorak.

Plava ekonomija važan je sektor razvoja domaćeg gospodarstva koji ostvaruje zdravi rast, a podupire i zelenu tranziciju, istaknuto je u utorak na konferenciji 'Uloga plave ekonomije u Jadranskom moru u promicanju održivog razvoja između Italije i Hrvatske' u organizaciji Veleposlanstva Italije u Zagrebu  i Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Održivo upravljanje morskim resursima te korištenje novih tehnologija u zaštiti mora, bile su teme konferencije na kojoj su se okupili talijanski i hrvatski stručnjaci s ciljem jačanja suradnje između dviju zemalja u području plave ekonomije.

- Plava ekonomija je izuzetno važan sektor razvoja našeg gospodarstva, jer ima više od 170 tisuća zaposlenih i uključuje ključne sektore poput turizma, brodogradnje, akvakulture i ribarstva, koji vuku naprijed jadransku ekonomiju i regiju - kazao je ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić.

Dodao je da je suradnja Hrvatske i Italije po pitanju plavog rasta prirodna i u tom smislu plava ekonomija je ono u čemu se vidi mogućnost jačanja daljnje suradnje između dvije zemlje, piše Hina, a prenosi Glas Istre.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Baranović: Situacija u ribarstvu nije dobra, ali još je uvijek popravljiva
Veliki broj ribara nada se dobiti odobrenje za rezanje broda što pokazuje pravo stanje stvari. Problem nije nastao prije tri, pet ili sedam godina, ništa se ne rješava zadnjih 25 godina, ističe Petar Baranović. Ribar Petar Baranović u razgovoru za Morski HR ponovno je otvoreno iskazao veliku zabrin…
Gužve u redu za ribu Petra Baranovića
ŠIBENIK - Bez posrednika, čim pristane na vez, sa broda ‘Sokol’ Petra Baranovića počinje prodaja onoga što se tog dana ulovilo - i gotovo sve se proda. Desetak puta mjesečno na početku šibenske rive, najčešće u večernjim satima, okupe se deseci ljudi kako bi kupili svježu ribu. S ovakvim načinom
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.