3 min. čitanja

Pješice krenuo na put dug tisuću kilometara za pomoć oboljelima od raka

Pješice krenuo na put dug tisuću kilometara za pomoć oboljelima od raka
Foto: Promo

RT KAMENJAK – Jutros točno u 9 sati Bruno Šimleša krenuo je s rta Kamenjak u veliku humanitarnu akciju prikupljanja 500.000 kuna za psihološku pomoć oboljelima od raka, odnosno Udrugu SVE za NJU.

Pratnju će mu u prvom dijelu trase praviti njegova supruga Maja, a u prvim kilometrima pridružila im se i gospođa Ljiljana iz Rijeke, inače korisnica Udruge SVE za NJU, uz čiju je pomoć prije nekoliko godina preboljela rak.

Foto: Promo

Šimleša planira u povremenom društvu drugih poznatih osoba prohodati više od tisuću kilometara na Via Adriatica Trailu od Istre do Prevlake. Riječ je o trasi koja prolazi kroz sedam priobalnih županija i 14 planina, a koju je dosad prošlo tek nekoliko desetaka osoba. Avantura će trajati oko 50 dana – u idućih 25 plan je doći do Knina, dok će drugu polovicu Bruno odraditi kasnije.

– Ove godine odlučio sam se na jedan od najvećih osobnih i društvenih izazova koji želim napraviti za svoje fajterice – žene oboljele od raka. Pješke planiram prijeći 1100 km od Istre do Prevlake preko najvećih planinskih vrhova Hrvatske. Cilj je povećati šansu da naše majke, supruge, sestre, prijateljice, kćeri… sa svima nama proslave još bezbroj životnih trenutaka – poručio je Šimleša.

Foto: Promo

Na pojedinim dijelovima trase pratit će ga i neka poznata lica, poput Doris Pinčić, Nevene Rendeli Vejzović, Domagoja Jakopovića Ribafisha i Davora Rostuhara.

– Via Adriatica jedan je od najvećih pothvata koji je ikad itko napravio za žene oboljele od raka. Svake godine, 11 tisuća žena u Hrvatskoj čuje rečenicu ‘imate rak’. Od toga se gubi tlo pod nogama i psihološka podrška je od nemjerljive važnosti za ženu koja se mora suočiti s bolesti i liječenjem, ali i kako bi zadržala optimizam i ostala jaka za sebe,  svoju djecu i obitelj. Brunina humanitarna avantura simbolički ukazuje na osjećaj koji oboljeli od raka imaju – sam si na svom putu, ali podrška sa strane izuzetno je bitna, ponekad i presudna. Zato vjerujem da će i Bruno imati podršku cijele javnosti – izjavila je Ljiljana Vukota, voditeljica Centra za psihološku pomoć Udruge SVE za NJU.

Foto: Facebook/Bruno Šimleša

Centar za psihološku pomoć Udruge SVE za NJU punih 11 godina spaja znanje stručnjaka i iskustvo bolesnica kako bi psiholozi i psihoterapeuti sve svoje vještine upotrijebili za pružanje psihološke pomoći oboljelim ženama i članovima obitelji. Uz tisuće psihosocijalnih savjetovanja godišnje, Udruga pruža i besplatan smještaj svim ženama izvan Zagreba tijekom primanja terapije, često organiziraju stručne seminare i radionice te se svojim korisnicama javljaju baš svakoga dana u godini.

Novčana sredstva koja su u potpunosti namijenjena radu Udruge SVE za NJU moguće je uplatiti preko crowdfunding platforme Čini pravu stvar s kojom Bruno Šimleša surađuje već godinama ili putem KEKS Pay aplikacije.

Brunino putovanje i javljanja uživo moći će se pratiti na njegovoj Facebook stranici i službenoj stranici Via Adriatica Traila.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.