1 min. čitanja

PAŠMAN – Prvi otok s potpunom katastarskom izmjerom

PAŠMAN – Počela je katastarska izmjera za naselja Pašman, Mali Pašman, Barotul i Kraj na otoku Pašmanu pa se vlasnicima nekretnina predlaže da raščiste i obilježe međe svojih parcela. Državna geodetska uprava i Općina Pašman uložit će u izmjeru blizu 8 milijuna kuna.

O važnosti projekta donačelnik općine Pašman Andro Magić za naš program je rekao: Mi bi trebali biti prvi otok koji će biti prvi kompletno izmjereni. Od Ždrelca do Tkona je sve izmjereno osim katastarske općine Pašman odnosno mjesta Barotul, Pašman, Mali Pašman i Kraj. Nadamo se kroz tri-četiri godine da bi smi mi doli trebali imati riješene papire – kazao nam je Magić.

Katastarske izmjere već su obavljene za Ždrelac, Banj, Dobropoljanu, Mrljane i Neviđane te u susjednoj k.o. Tkon pa bi otok Pašman ovim trebao biti zaokružen i postati prvi otok na Jadranu sa sređenim katastrom i zemljišnim knjigama s digitalnom bazom podataka.

Ukupna površina nove katastarske izmjere k.o. Pašman iznosi 1948 hektara, izmjerit će se čak 8420 katastarskih čestica na kojima je 503 zgrada.

Vrijednost ugovora za geodetsko-katastarsku izmjeru iznosi 7 milijuna 952 tisuće kuna bez PDV-a. Državna geodetska uprava sudjeluje sa 60 posto ili 4,557.146 kuna, a Općina Pašman, odnosno vlasnici nekretnina sudjeluju sa 40 posto ili 3,797.621,00 kuna s PDV-om.

Hrvatski radio Zadar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.