>
  4 min. čitanja

Ovako iz Ministarstva turizma objašnjavaju zašto nam nisu rekli (potpunu) istinu oko nadzora TZ Vis

Ovako iz Ministarstva turizma objašnjavaju zašto nam nisu rekli (potpunu) istinu oko nadzora TZ Vis
Foto: Grad Vis

Nakon nedavnih zbivanja oko Turističke zajednice Grada Visa, gdje donedavni direktor optužuje svog prethodnika za pronevjeru novca i potpisivanje dokumenata i računa nakon isteka mandata, a taj pak govori da je sve radio po zakonu, Ministarstvo turizma nam je u pisanom odgovoru kazalo da je u Vis u svibnju poslalo izvanredni nadzor. No nadzor su poslali tek dan nakon što smo ih o tome pitali, o čemu smo objavili dokument kojeg imamo u posjedu.

Zašto nam u Ministarstvu turizma nisu rekli (potpunu) istinu? Evo što su nam odgovorili:

"Dana, 16. svibnja 2023. pokrenut je izvanredni nadzor nad radom Turističke zajednice Grada Visa koji do današnjeg dana nije okončan. Obavijest o pokretanju izvanrednog nadzora je dostavljena Turističkoj zajednici Grada Visa.

Sukladno članku 61. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (NN 52/19 I 42/20) u provedbi nadzora Ministarstvo može zahtijevati izvješća, podatke, materijale i druge obavijesti od turističke zajednice. Turističke zajednice dužne su omogućiti Ministarstvu provedbu nadzora te mu dostaviti ili pripremiti točna i potpuna izvješća, podatke i druge materijale te obavijesti, kao i neposredan uvid u poslovanje.

Dopisom od 16. svibnja 2023. godine, kojim je pokrenut izvanredni nadzor, Ministarstvo je od Turističke zajednice Grada Visa zatražilo dostavu dokumentacije. Dana, 13. lipnja 2023. godine dostavljeno je očitovanje Turističke zajednice Grada Visa koje potpisuje direktor gosp. Nikola Baržić, ali bez tražene dokumentacije.

Kako Ministarstvo do danas nije zaprimilo tražene materijale te s obzirom na dodatne pritužbe na rad Turističke zajednice Grada Visa, izvršit će se neposredan uvid u poslovanje u okviru pokrenutog postupka nadzora o čemu su dopisom od 12. rujna 2023. godine obaviješteni Turistička zajednica Grada Visa i predsjednik Turističke zajednice Grada Visa. Dopisom koji spominjete je jasno naglašeno kako se neposredan uvid provodi u okviru pokrenutog nadzora.

Po okončanju nadzora izradit će se zapisnik, a u slučaju da se utvrde nezakonitosti ili nepravilnostim poduzet će mjere u skladi sa zakonom", odgovorili su iz Ministarstva turizma na naš upit.

Podsjetimo, Morski HR u posjedu je dokumenta koji potvrđuje da su nas lagali. Članak u kojem smo prenijeli odgovor Ministarstva turizma, objavili smo 11. rujna 2023., a Izvanredni nadzor nad radom Turističke zajednice grada Visa ravnateljica uprave ovog ministarstva potpisala je tek dan nakon toga!

Mail iz Ministarstva turizma u kojem odgovaraju na upit Morskog HR, poslan je 11. ruj 2023. u 14:56 sati.
Jasno su nam napisali da je nadzor pokrenut još prije 4 mjeseca...

Podsjetimo, da do nikakvog nadzora resornog ministarstva nije došlo, potvrdili su nam oba bivša direktora TZ Vis, Nikola Baržić i Ivo Fiamengo.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

IMAMO DOKAZ Iz Ministarstva turizma su nam lagali, nadzor u TZ Vis su poslali tek dan nakon našeg upita!
Nakon što je donedavni direktor turističke zajednice u Visu, Nikola Baržić, davši ostavku na svoju dužnost u lipnju, javno prozvao svog prethodnika za niz nepravilnosti i prijavio ga DORH-u zbog sumnje u pronevjeru novca, te nakon toga prozvao DORH i Ministarstvo turizma za nerad, jer šest mje…
Rat bivših direktora TZ Vis - Baržić: “Moj prethodnik je vodio suprugu o trošku TZ u šibenski hotel” Fiamengo: “Sve je čisto!” - Ministarstvo turizma: “Nije smio potpisivati račune!”
Donedavni direktor Turističke zajednice Nikola Baržić ne posustaje u nastojanju da prokaže svog prethodnika Ivu Fiamenga kao osobu koja je i nakon što mu je prestao mandat, i dalje potisivala račune i dokumente kojem kako tvrdi, nije smio, te tako, smatra Baržić, napravio štetu u iznosu od oko
Ministarstvo turizma: “Pokrenut je izvanredan nadzor nad radom Turističke zajednice Vis!”
Nakon što je donedavni direktor turističke zajednice u Visu, Nikola Baržić, davši ostavku na svoju dužnost u lipnju, javno prozvao svog prethodnika za niz nepravilnosti i prijavio ga DORH-u zbog sumnje u pronevjeru novca, te nakon toga prozvao DORH i Ministarstvo turizma za nerad, jer šest mje…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.