3 min. čitanja

IMAMO DOKAZ Iz Ministarstva turizma su nam lagali, nadzor u TZ Vis su poslali tek dan nakon našeg upita!

IMAMO DOKAZ Iz Ministarstva turizma su nam lagali, nadzor u TZ Vis su poslali tek dan nakon našeg upita!
Foto: Wikimedia / Morski HR

VIS - Nakon što je donedavni direktor turističke zajednice u Visu, Nikola Baržić, davši ostavku na svoju dužnost u lipnju, javno prozvao svog prethodnika za niz nepravilnosti i prijavio ga DORH-u zbog sumnje u pronevjeru novca, te nakon toga prozvao DORH i Ministarstvo turizma za nerad, jer šest mjeseci nisu obradili iz tog su nam Ministarstva odgovorili da je 16. svibnja 2023. pokrenut izvanredan nadzor nad radom Turističke zajednice grada Visa te je isti u tijeku.

No, Morski HR u posjedu je dokumenta koji potvrđuje da su nas lagali. Članak u kojem smo prenijeli odgovor Ministarstva turizma, objavili smo 11. rujna 2023., a Izvanredni nadzor nad radom Turističke zajednice grada Visa ravnateljica uprave ovog ministarstva potpisala je tek dan nakon toga!

Mail iz Ministarstva turizma u kojem odgovaraju na upit Morskog HR, poslan je 11. ruj 2023. u 14:56 sati.
Jasno su nam napisali da je nadzor pokrenut još prije 4 mjeseca...

Podsjetimo, da do nikakvog nadzora resornog ministarstva nije došlo, potvrdili su nam oba bivša direktora TZ Vis, Nikola Baržić i Ivo Fiamengo.

- Nisu, nisu, nažalost poslali nikakvu inspekciju! Nitko nije došao na teren. Imaju li ikakav službeni dokument da su bili ili da su zatražili ijedan službeni dokument od Turističke zajednice u tom "nadzoru"? Jednostavno to nije istina jer nemaju nikakav dokaz da su išta poduzeli! - poručuje Baržić.

- Nemaju zašto ni dolaziti. Pa nije Ministarstvo financija Nikola Baržić. U Ministarstvu funancija su pametni ljudi koji znaju materiju s kojom rade. Neka dođe svako moguće ministarstvo, svi mogući DORH-ovi, USKOK-i, pa ako se meni nađe jedna greška, ja plaćam sve troškove. I obratno, ako se ne nađe, neka gospodin Baržić plati sve - kaže Fiamengo.

U dokumentu kojeg ovim putem objavljujemo, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove, Monika Udovičić 12. rujna ove godine, najavila je da će neposredan nadzor u poslovanje Turističke zajednice grada Visa izvršiti tek 21. rujna 2023. godine.

Ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove, Monika Udovičić - Foto: HRT / Screenshot

Podsjetimo, Udovičić je izjavila da Fiamengo nije bio ovlašten zastupati Turističku zajednicu, niti pospisivati dokumente ili platne naloge, već da je to gradonačelnik Visa, Ivo Radica. Baš na koga i glasi ovaj dokument gore...

Zašto su nas svjesno lagali?

Upit smo poslali Ministarstvu turizma, a odgovor ćemo objaviti, čim ga dobijemo.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarstvo turizma: “Pokrenut je izvanredan nadzor nad radom Turističke zajednice Vis!”
Nakon što je donedavni direktor turističke zajednice u Visu, Nikola Baržić, davši ostavku na svoju dužnost u lipnju, javno prozvao svog prethodnika za niz nepravilnosti i prijavio ga DORH-u zbog sumnje u pronevjeru novca, te nakon toga prozvao DORH i Ministarstvo turizma za nerad, jer šest mje…
Rat bivših direktora TZ Vis - Baržić: “Moj prethodnik je vodio suprugu o trošku TZ u šibenski hotel” Fiamengo: “Sve je čisto!” - Ministarstvo turizma: “Nije smio potpisivati račune!”
Donedavni direktor Turističke zajednice Nikola Baržić ne posustaje u nastojanju da prokaže svog prethodnika Ivu Fiamenga kao osobu koja je i nakon što mu je prestao mandat, i dalje potisivala račune i dokumente kojem kako tvrdi, nije smio, te tako, smatra Baržić, napravio štetu u iznosu od oko
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.