2 min. čitanja

OTOCI IST I MOLAT OPET BEZ LIJEČNIKA Dao otkaz zbog uvredljivih komentara ispod TV reportaže?

OTOCI IST I MOLAT OPET BEZ LIJEČNIKA Dao otkaz zbog uvredljivih komentara ispod TV reportaže?
Foto: Boris Kačan / Pexels

Petar Tivanovac, 32-godišnji je liječnik iz Belišća koji je početkom lipnja došao raditi u ambulantu na otocima Ist i Molat, u ponedjeljak je raskinuo ugovor o radu. Niti mjesec dana nakon dolaska, dr. Tivanovac je odlučio otići, a svoju je odluku u ponedjeljak ujutro elektronskom poštom priopćio ravnateljici Doma zdravlja Zadarska županije dr. Renati Bek.

U telefonskom razgovoru dr. Bek je za Zadarski.hr potvrdila odluku dr. Petra Tivanovca, kazavši da je dobila mail u kojem je ovaj liječnik naveo da raskida ugovor o radu. S odlukom je upoznat i pročelnik Odjela za zdravstvo Zadarske županije dr. Marko Kolega. Ni Bek ni Kolega nisu željeli komentirati odluku liječnika da napusti radno mjesto na koje je došao prije samo nekoliko tjedana.

Neslužbeno, dr. Petar Tivanovac, koji je prije dolaska na Ist i Molat radio na Rabu, Korčuli, na Mljetu i na Pelješcu, a Medicinski fakultet je završio 2016. godine u Osijeku, otišao je zbog uvredljivih komentara ispisanih na FB stranici jedne TV kuće, koja je o njemu prije dva dana objavila reportažu. Reportaža o liječniku s Ista i Molata napravljena je profesionalno, no komentari, za koje još uvijek ne postoji zakonska regulativa u smislu sprječavanja pisanja bez preuzimanja odgovornosti, su ovog mladog liječnika "potjerali“ s otoka.

Medicinska sestra s otoka Molata također je obavijestila mještane da se ubuduće javljaju na njezin broj mobitela, s obzirom da od danas Molat više nema liječnika.

Kako doznaje Zadarski.hr, medicinska skrb će se rješavati tako što će uskakati doktor iz Božave s Dugog otoka.

Ova situacija se događa na samom početku špice turističke sezone, a do raspisivanja natječaja, za koji je upitno da li će rezultirati javljanjem liječnika za posao na Istu i Molatu, proći će dosta vremena.

Za hitne slučajeve osiguran je brod s liječničkim timom.

U ambulantama na Istu i Molatu ukupno ima 170 upisanih pacijenata.

Lada Burčul

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon odlaska posljednjeg liječnika i dobrotvora, zadarski otoci prepušteni nemilosti sulude administracije
Mještani Iža i Molata prepušteni su na milost i nemilost Gradu Zadru i Domu zdravlja Zadarske županije nakon što je ambulantu napustio dr. Velimir Vuk. Od tada su im bile dvije posjete liječnika koji su došli u ambulantu na otok Ist. Doktor nam nije došao, nitko ništa nije javio, moramo
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.