2 min. čitanja

Nakon odlaska posljednjeg liječnika i dobrotvora, zadarski otoci prepušteni nemilosti sulude administracije

Nakon odlaska posljednjeg liječnika i dobrotvora, zadarski otoci prepušteni nemilosti sulude administracije
Foto: Pexels

Mještani Iža i Molata prepušteni su na milost i nemilost Gradu Zadru i Domu zdravlja Zadarske županije nakon što je ambulantu napustio dr. Velimir Vuk. Od tada su im bile dvije posjete liječnika koji su došli u ambulantu na otok Ist.

Doktor nam nije došao, nitko ništa nije javio, moramo zaključiti u nedostatku informacija da doktor ovaj tjedan neće doći na Ist, objavljeno je prije pet dana na Facebook stranici Mjesnog odbora Ist. Početkom ovog tjedna oglasili su svojim mještanima da im ove subote stiže doktor iz Božave.

- Prošlog tjedna nije bilo broda ni doktora - kazala je Renata Bek, ravnateljica Doma zdravlja za 057.info. Ona ne smije ni tražiti od liječnika da napuste svoju ambulantu koja je ugovorena s HZZO- om na puno radno vrijeme, a Dom zdravlja zbog toga može biti kažnjen.

Zbog toga će u subotu na Ist otići dr. Dragan Klarić iz ambulante u Božavi. I to s brodom Saharun s čijim vlasnikom Dom zdravlja ima ugovor o prijevozu liječnika s Ista koji je pokrivao i područje Molata.

Liječnik koji je sam opremao ambulantu na otoku Istu, dao otkaz
Najpoznatiji otočni liječnik dr. Velimir Vuk raskinuo je ugovor s Domom zdravlja Zadarske županije. Nakon iznenadnog odlaska iz ambulante sredinom siječnja rečeno je kako je Vuk uzeo godišnji odmor, no pokazalo se kako mu je to bio i zadnji u ovoj ustanovi. Na email Doma zdravlja pristigao je

Ravnateljica Doma zdravlja odbila je ponudu iz Grada Zadra da plaćaju uslugu privatnog brodara kojeg im je ponudio pročelnik Mario Pešut.

Postavlja se pitanje broda Sv. Nikola u vlasništvu Grada Zadra kojeg nadležni iz gradske uprave nisu angažirali za svoje mještane pod izlikom ovog i onog. Prvi put je ususret izašla Javna vatrogasna postrojba koja ima par brodova, ali su za prijevoz doktora s Iža po buri na Ist dali gumenjak. Drugi put je doktoru s Ugljana brod ustupila Općina Preko koja je po pitanju potreba za svoje mještane naprednija od Grada Zadra kojima su građani na otocima koji im administrativno pripadaju, daleko od očiju. Standardna politika "brigo moja, pređi na drugoga".

Potraga za liječnikom na Istu se nastavlja. Na četvrti natječaj Doma zdravlja nitko se nije javio.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.