1 min. čitanja

Otočanima u Nacionalnom parku Mljet uručeni električni vanbrodski motori

Otočanima u Nacionalnom parku Mljet uručeni električni vanbrodski motori
Foto: NP Mljet

MLJET - U Nacionalnom parku Mljet uručeni su električni vanbrodski motori stanovnicima koji su se prijavili za dodjelu sredstava za sufinanciranje kupnje navedenih motora i pripadajuće opreme.

U sklopu poziva Javne ustanove “Nacionalni park Mljet” za sufinanciranje ekološki održivih pogonskih rješenja za brodice lokalnog stanovništva, u rujnu je održana prezentacija električnih brodskih motora njemačkog proizvođača Torqueedo i američkog E-Propulsiona. Stanovnici su pokazali interes za nabavu ovih motora, koji će zamijeniti njihove benzinske “pente”.

Sufinanciranjem kupnje električnih vanbrodskih motora NP Mljet nastavlja s ostvarivanjem cilja još većeg korištenja obnovljivih izvora energije i smanjenja zagađenja obalnog pojasa NP Mljet.

Kao što je poznato, JUNP Mljet ulaže značajne napore u elektrifikaciju transporta u Parku. U suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proteklih godina su nabavljeni solarni katamarani za prijevoz posjetitelja po jezerima, koji su u potpunosti zamijenili brodove na dizelski pogon, električno/hibridna vozila za potrebe Ustanove, kao i električni vlakići za prijevoz posjetitelja u zoni jezera.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.