1 min. čitanja

Osigurana sredstva za akciju čišćenja otoka Proizd – Poziv na volontersku akciju

Osigurana sredstva za akciju čišćenja otoka Proizd – Poziv na volontersku akciju
Foto: Anđela Šćepanović

VELA LUKA – Dobrovoljno vatrogasno društvo Vela Luka dobilo je financijsku potporu od jedne domaće naftne kompanije  za prijavljeni projekt „Čišćenje plaža otoka Proizd“.

Kroz natječaj Zeleni pojas ove godine je projekt DVD-a Vela Luka, između 280 prijavljenih projekata prepoznat kao značajan za okoliš i samim time vrijedan sufinanciranja.

– Ovim putem zahvaljujemo za financijsku podršku prilikom realizacije ovog projekta. Na ovaj način smo uspjeli osigurati i dio opreme koji ćemo koristiti i u budućim akcijama čišćenja što je za naš proračun značajno. Sve pohvale za inicijativu – kazao je Ivo Šeparović, zapovjednik DVD Vela Luka.

Stoga će se tijekom svibnja odraditi čišćenje plaža otoka Proizd, a uz to će se osigurati i sadnice autohtonog dalmatinskog bilja (ruzmarin i smilje) koje će biti posađene u blizini postavljenih energetskih klupica koje se nalaze na stazicama koje vode do plaža.

Foto: Anđela Šćepanović

Partneri na ovom projektu su Općina Vela Luka i Turistička zajednica općine Vela Luka.

Budući da se radi o otoku, organizacija za prijevoz je dosta složena. Stoga u realizaciji, uz organizatore i partnere, sudjeluju Šumarija Korčula, lokalni prijevoznici, lokalni poduzetnici, članovi lokalnog planinarskog društva Mareta i ostali.

Akcija je, osim ekološkog, i volonterskog karaktera: uskoro će se na facebook stranicama i lokalnim radijima objaviti poziv za zainteresirane volontere. Sudjelovati će moći svi koji žele doprinijeti čišćem okolišu te kvalitetno, korisno i zdravo iskoristiti svoje slobodno vrijeme.

Stoga pratite facebook stranice DVD-a Vela Luka, Općine Vela Luka, Visit Vela Luka (TZ) i HPD Mareta i uključite se u zajedničku akciju čišćenja našeg Proizda!

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.