1 min. čitanja

Opatija kao elitna destinacija - Sve više turista bira isključivo luksuzan smještaj

Opatija kao elitna destinacija - Sve više turista bira isključivo luksuzan smještaj
Foto: Boris Kačan

OPATIJA - Izvrsni rezultati bilježe se i u Opatiji koja se potvrdila kao elitna destinacija. Najtraženiji i najpopunjeniji bili su i ostali objekti visoke kategorije - vile s bazenima i hoteli najviše kategorije.

Sve je više turista koji u Opatiju dolaze barem dvaput godišnje i biraju isključivo luksuzan smještaj. Riječ je o kozmopolitima koji žive na nekoliko adresa - poput bračnog para Boškovski kojemu su Miami, Zürich i Opatija, jednako dragi.

- Obično prezimimo u Miamiju, ali kako idu godine, jednog dana kad ne budemo mogli ići u Miami onda bi rado dolazili ovdje i u Opatiji provodili taj zimski period. To bi u svakom slučaju bilo za nas predivno - kazala je Milka Boškovski, gošća u Opatiji.

Uz luksuz, traže profesionalnost i ljubaznost, ali i čaroliju okružja. Za Nikolu Boškovskog Opatija je uvijek imala miris smokve i jasmina kad idu na lungomare, prema Voloskom ili Lovranu.

Rekreacija, promenada, očuvana priroda, ukusna hrana i sve veći broj elitnih objekata za smještaj Opatiju čine privlačnom i izvan glavne sezone.

- Bitno za naglasiti je da su se ove godine isprofilirali gosti kako u Opatiji kao turističkoj destinaciji tako i u našim hotelima. Smatram da je Opatija zapravo postala elitna turistička destinacija u pravom smislu te riječi - izjavio je Ilija Torić, direktor opatijskog hotela s pet zvjezdica.

Vjerni gosti su se vratili, a stigli su i novi. Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice Opatija kaže da su njemački i austrijski gosti ostvarili najviše noćenja. Osim toga, povećan je i broj noćenja u odnosu na referentnu 2019. među drugim gostima npr. iz Slovenije, Mađarske, Poljske, Velike Britanije i Danske.

Uskoro počinje i kongresna sezona s odličnim najavama ne samo za rujan nego i za ostatak godine, piše HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.