2 min. čitanja

PREŽIVJELI U HAVARIJI: “Njih trojica su prvi ušli u splav”

PREŽIVJELI U HAVARIJI: “Njih trojica su prvi ušli u splav”
Foto: Nautica-present

Andrej Morozov iz ruskog Kaljiningrada, sin Igora Morozova, jednog od troje spašenih članova posade potonulog Bourbon Rhodea, potvrdio je kako se nakon punih 14 dana od kada su pronađeni na splavi, njih trojica sutra konačno vraćaju svojim kućama.

Iako je već 28. rujna, dva dana nakon havarije, Andrej primio sretnu vijest da mu je otac spašen, ovaj mladić se zajedno s tisućama ljudi nada da će i preostalih sedam pomoraca s tegljača biti pronađeni, piše Slobodna Dalmacija.

U petak je na Facebooku napisao kako je u kontaktu s ocem i da su, prema onome što je on čuo, a tako su svjedočili spašeni pomorci, sve četiri splavi bile aktivirane.

Međutim, nakon što je njegov otac Igor Morozov (na Bourbon Rhodu je Morozov bio flying fitter) zajedno s Ukrajincima Dmytrom Marchenkom i Yevhenii Nikolovom, uskočio u splav, oni, prenosi Andrej informacije, nisu vidjeli jesu li i ostali spašeni.

– Njih trojica su prvi uskočili u splav – kazao je Andrej i dodao da nisu vidjeli što je bilo s ostalima. Andrej je prepričao i kako je to bilo jako dramatično. Na pitanje je li mu otac direktno s broda uskočio u splav ili je najprije upao u more odgovara:

– Jako dugo vremena oni nisu mogli ući u splav nego su bili u moru i samo su držali splav rukama- posvjedočio je i zahvalio svima koji u sada već velikoj Facebook grupi Bourbon Rhode Rescue željno očekuju dobre vijesti s Atlantika.

– Nadamo se da su kapetan i ostatak posade živi. Moraju biti živi. Moraju otkriti istinu o tragediji. Svi spašeni članovi posade nadaju se da su njihovi prijatelji živi – poručio je Andrej Morozov.

Podsjetimo Morski HR je objavio transkript kobnoga dana, 26. rujna u kojem kapetan Dino Miškić u 9.57 ujutro šalje poruku da nitko od posade nije ozlijeđen, ali da im motori više ne rade i da je sve pogašeno, te da se sva posada skupila i spremna je za napuštanje broda, ali ne mogu baciti splavove zbog velikih valova od 10 i više metara.

Međutim, sad je još jednom potvrđeno da su pomorci, usprkos svemu, uspjeli spustiti sve liferaftove i daje nadu da su se i oni, poput Andrejeva oca i još dvojice, uspjeli dočepati splavi.

PROČITAJTE JOŠ:

NOVE SATELITSKE SNIMKE – Nažalost, nije uočena splav

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.