1 min. čitanja

Ogromne gužve u splitskoj trajektnoj luci

Ogromne gužve u splitskoj trajektnoj luci
Foto: HTV Screenshot

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na gradskim cestama, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i čvora Matulji, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), otoku Krku i Krčkom mostu (DC102), na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.

Situacija na cestama:

AUTOCESTA A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE

Povećana je gustoća prometa povremeno u oba smjera a na naplatama Lučko i Demerje trenutno nema čekanja.

KRČKI MOST

Povećana je gustoća prometa u oba smjera

ISTARSKI IPSILON

Kolona je prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija oko 2 km

- Ovaj vikend očekujemo da će 80.000 putnika i 16.000 vozila proći kroz našu luku. Gužve u splitskoj trajektnoj luci su velike, redovi su dugački. Zakrčena je gotovo cijela Zvonimirova ulica u luci, kao i cijeli prilaz prema trajektnoj luci. Potrebno je zaista mnogo strpljenja - javila je Jelena Ivulić iz Jadrolinije.

- Nismo iznenađeni gužvama jer smo imali velika očekivanja od kolovoza. Za sada držimo dobar ritam, odnos je 60:40 u korist odlazaka s otoka prema kopnu. Ovaj vikend očekujemo 80.000 putnika i 16.000 vozila kroz našu luku - rekla je Ivulić.

Prošli vikend je bilo oko 5.000 putnika manje, dodala je objašnjavajući kako je cijeli tjedan protekao u odlascima gostiju. Najfrekventnije linije koje daju najbolje rezultate su prema Supetru na Braču i Starom Gradu na Hvaru.

- Prešli smo 2019. za oko 10%, imamo izvanredne linije prema Supetru i prezadovoljni smo. Gotovo svaki dan imamo izvanredne linije prema Supetru - dodala je za HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.